Η Red Bull διαγράφει τον Juri Vips από μέλος της Junior Team, μετά από ρατσιστικό σχόλιο

Σχετικά άρθρα

Η Red Bull μόλις ανακοίνωσε ότι διέγραψε τον Juri Vips από μέλος της Junior Team, αφού ο 21χρονος Εσθονός οδηγός εμφανίστηκε σε live stream video του στο Twitch να κάνει ένα ρατσιστικό σχόλιο.

Πλάνα στα social media δείχνουν τον Vips να συμμετέχει στο παιχνίδι Call of Duty και να ακούγονται ρατσιστικές φράσεις. Μεταξύ των παικτών, οι οποίοι εξέφρασαν την έκπληξή τους για τη χρήση του όρου, ήταν ο έτερος οδηγός της Red Bull Junior Team και αντίπαλος του της Formula 2, Liam Lawson.

Ο Vips είναι μέλος της Red Bull Junior Team από το 2018, ενόψει του Grand Prix του Μακάο. Η καταγωγή είναι από το Ταλίν και κέρδισε το γερμανικό πρωτάθλημα Formula 4 το 2017. Έτρεξε στο Formula Regional European Championship και στη Formula 3 για τη Red Bull, πριν μετακομίσει στην F2 το 2021.

Επιπλέον, τον περασμένο μήνα οδήγησε για την ομάδα της Red Bull στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές για το Ισπανικό Grand Prix της F1, ενώ έχει οδηγήσει για λογαριασμό της αυστριακής ομάδας σε διάφορες δοκιμές κατά τη διάρκεια του 2020 και του 2021.

Σε ανακοίνωσή της, η ομάδα ανέφερε:

Η Red Bull Racing απέκλεισε τον οδηγό Juri Vips από όλα τα ομαδικά καθήκοντα με άμεση ισχύ, εν αναμονή της πλήρους έρευνας για το περιστατικό.

Ως οργανισμός καταδικάζουμε κάθε είδους κακοποίηση και έχουμε πολιτική μηδενικής ανοχής στη ρατσιστική γλώσσα ή συμπεριφορά εντός του οργανισμού μας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα