Πρώην υπάλληλoς της Tesla απέρριψε αποζημίωση 15 εκατ. δολαρίων

Σχετικά άρθρα

Ο Owen Diaz, πρώην υπάλληλος της Tesla που οι ένορκοι αρχικά είχαν αποφασίσει να του δοθεί αποζημίωση 136,9 εκατ. δολαρίων, αρνήθηκε να δεχτεί τα 15 εκατ. δολάρια που τελικά αποφάσισε ο δικαστής, λέγοντας πως θα πάει σε νέα δίκη.

Ο Diaz είχε μηνήσει τη Tesla επειδή βρέθηκε αντιμέτωπος με ρατσιστική συμπεριφορά από τους προϊσταμένους του, όταν εργαζόταν στην εταιρεία. Οι δικηγόροι του είπαν πως η αποζημίωση των 15 εκατ. δολαρίων δεν είναι δίκαιη και πως δεν θα αποτρέψει μελλοντική ανάρμοστη συμπεριφορά από την Tesla.

Η Tesla αντιμετωπίζει μια σειρά από αγωγές που αφορούν φυλετικές διακρίσεις και σεξουαλική παρενόχληση στο εργοστάσιό της στο Fremont της Καλιφόρνια.

Ο Diaz, πρώην συμβασιούχος εργαζόμενος που προσλήφθηκε στην Tesla το 2015 και αποχώρησε την άνοιξη του 2016, αντιμετώπισε ένα εχθρικό εργασιακό περιβάλλον στο οποίο οι συνάδελφοί του χρησιμοποιούσαν διάφορα επίθετα για να τον υποτιμήσουν όπως και άλλους μαύρους εργαζόμενους, λέγοντάς του χαρακτηριστικά “πήγαινε πίσω στην Αφρική”. Yπήρχαν επίσης ρατσιστικά γκράφιτι στις τουαλέτες, όπως ναζιστκές σβάστικες και συνθήματα της Ku Klux Klan και ένα ρατσιστικό σχέδιο στο χώρο εργασίας του.

Ο 53χρονος Diaz υποστήριξε πως η Tesla ευνοούσε τέτοιου είδους συμπεριφορές επιτρέποντας τη δημιουργία ενός εχθρικού ρατσιστικού περιβάλλοντος για τον ίδιο και έτερους Αφροαμερικανούς εργαζομένους. Και μάλιστα πως έτεροι εργαζόμενοι είχαν πιεστεί να επιλύσουν τις καταγγελίες τους εξωδικαστικά, καθώς η διοίκηση απαιτούσε να λύνονται τα θέματα μέσω διαιτησίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Συνελήφθη Καναδός για κλοπή εμπορικών μυστικών από την Tesla

Ένας Καναδός πολίτης που ζει στο Ningbo της Κίνας συνελήφθη στο Long Island της Νέας Υόρκης, επειδή φέρεται να έκλεψε εμπορικά μυστικά της Tesla...

Nissan Sentra έπεσε πάνω σε ένα Tesla Cybertruck. Μάντεψε ποιο διαλύθηκε

Σε μια διασταύρωση στην Τάμπα της Φλόριντα, ένα Nissan Sentra έπεσε στο πλαϊνό μέρος ενός Tesla Cybertruck και όπως βλέπεις στις φωτογραφίες και στο...

Η Tesla αυξάνει τις τιμές του Model Y στην Ευρώπη

Η Tesla αυξάνει την τιμή του Model Y σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες στις 22 Μαρτίου κατά περίπου 2.000 ευρώ, με την ανακοίνωση να γίνεται...
Autoblog.gr