Το GMC Hummer EV παράγει περισσότερες εκπομπές CO2 από ένα βενζινοκίνητο σεντάν

Σχετικά άρθρα

Το GMC Hummer EV παρότι ηλεκτρικό δεν είναι όσο φιλικό για περιβάλλον θα πίστευες. Σύμφωνα με μελέτη του ACEEE, ενός μη κερδοσκοπικού ερευνητικού οργανισμού, το όχημα βάρους 4.110 κιλών παράγει 341 γραμμάρια CO2 ανά μίλι (1,6 χλμ), την ώρα που τα Ford F-150 Lightning και Rivian R1T παράγουν 106 και 112 γραμμάρια CO2 ανά μίλι, με το θηριώδες Hummer να παράγει περισσότερες εκπομπές από ένα βενζινοκίνητο σεντάν όπως το Toyota Corolla (269 γραμμάρια CO2 ανά μίλι) και το Chevrolet Malibu (320 γραμμάρια ανά μίλι).

Το μικρό Chevrolet Bolt EV εκπέμπει 92 γραμμάρια CO2 ανά μίλι, ενώ το Hummer H1 παράγει 889 γραμμάρια CO2 ανά μίλι. Μπορεί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να μην παράγουν CO2 κατά τη λειτουργία τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων. Η κατασκευή των μπαταριών αλλά και ο τρόπος που παράγεται η ηλεκτρική ενέργεια που φορτίζει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και η μεταφορά της ενέργειας αυτής από το δίκτυο στο αυτοκίνητο, παράγουν αμφότερα CO2. Πόσες είναι οι εκπομπές αυτές εξαρτάται από το εάν το ρεύμα παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), από λιγνίτη, από φυσικό αέριο, από πυρηνική ενέργεια κτλ.

Τα παραπάνω νούμερα βασίζονται με το πως παράγεται η ηλεκτρική ενέργεια, με το νούμερο του GMC Hummer EV να μειώνεται στα 166 γραμμάρια CO2 ανά μίλι στις περιπτώσεις που παράγεται ρεύμα από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Διάβασε ακόμη

Είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα καλύτερα για το περιβάλλον;

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...