Κοντά στο τέλος του το Nissan Leaf

Σχετικά άρθρα

Τον Σεπτέμβριο του 2017 η Nissan αποκάλυψε την δεύτερη γενιά του Leaf με το τέλος του κύκλου ζωής της να απέχει περίπου ένα χρόνο. Σύμφωνα με πηγές του Automotive News, που επικαλείται εμπιστευτικές πληροφορίες, το αμιγώς ηλεκτρικό ιαπωνικό μοντέλο είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα αντικατασταθεί, παρά το αυξανόμενο ενδιαφέρον των πελατών για ηλεκτρικά οχήματα, το οποίο έχει ενισχυθεί από τις πρόσφατες οικονομικές αλλαγές.

Αυτό θα αφήσει χώρο στη γκάμα της Nissan για ένα πιο οικονομικό μοντέλο, όπου δεδομένου του τρέχοντος οικονομικού περιβάλλοντος, φαίνεται πιθανό ότι η Nissan να εξετάζει διάφορες ιδέες για την αντικατάσταση του Leaf.

Το τελευταίο είναι σχετικά προσιτό, καθώς διαθέτει αερόψυκτη μπαταρία (πρώιμη τεχνολογία), με τα σύγχρονα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να εφοδιάζονται με υγρόψυκτες μπαταρίες, οι οποίες εγγυώνται μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και μικρότερη υποβάθμιση.

Με την παρουσίαση της δεύτερης γενιάς του Leaf, η Nissan τοποθέτησε στο μοντέλο μια νέα μπαταρία, που προσφέρει αρκετές βελτιώσεις στην ποιότητα ζωής, αλλά ο θεμελιώδης σχεδιασμός του συστήματος μετάδοσης κίνησης παρέμεινε ουσιαστικά ο ίδιος, πιθανότατα ως ένα μέτρο εξοικονόμησης κόστους από τη Nissan εν όψει της μεγάλης δημοτικότητας του Leaf.

Η Nissan έχει επιθετική στρατηγική για την ενίσχυση της παρουσίας της στην αγορά των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, με το Ariya να έχει κάνει άλματα μπροστά σε σχέση με το Leaf, καθώς -μεταξύ άλλων- διαθέτει υγρόψυκτες μπαταρίες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...