Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτοκινήτου στο Monterey, ο οίκος Broad Arrow Auctions έβγαλε στο σφυρί την Aston Martin DB5, που ανήκε στον Sean Connery τα τελευταία τρία χρόνια της ζωής του. Ο διάσημος Σκοτσέζος ηθοποιός έφυγε από τη ζωή τον Οκτώβριο του 2020 σε ηλικία 90 ετών, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στις Μπαχάμες.

Η Aston Martin DB5 του 1964 ήταν ένα από τα αυτοκίνητα που είχε στη συλλογή του και αυτό πουλήθηκε για 2.425.000 δολάρια, όταν η εκτιμώμενη τιμή πώλησης κυμαινόταν μεταξύ 1,4 και 1,8 εκατ. δολαρίων. Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, ένα σημαντικό μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Sean Connery Philanthropy Fund.

Εκτός από το αυτοκίνητο, που αποτελεί κομμάτι της ιστορίας, ο ανώνυμος αγοραστής θα απολαύσει επίσης μια προσωπική βόλτα με τον πρωταθλητή της Formula 1, sir Jackie Stewart ως μέρος του πακέτου. Ο Stewart και ο Connery ήταν στενοί φίλοι για πολλά χρόνια.

Το αυτοκίνητο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και στο εσωτερικό του συναντάμε κόκκινες δερμάτινες επενδύσεις. Κίνηση παίρνει από τον 4,0-λιτρο εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που αποδίδει 286 άλογα με 390 Nm ροπής και συνδυάζεται με 5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 8,6 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 229 χλμ/ώρα.