Επίσημο: Αποχωρεί από τη McLaren ο Daniel Ricciardo

Σχετικά άρθρα

Η McLaren και ο Daniel Ricciardo συμφώνησαν αμοιβαία να τερματίσουν τη συνεργασία τους ένα χρόνο νωρίτερα, πράγμα που σημαίνει ότι ο Αυστραλός θα αποχωρήσει στο τέλος του 2022 από την βρετανική ομάδα, ανοίγοντας διάπλατα τη θέση για τον Oscar Piastri. Παραμένει άγνωστο το κατά πόσο ο Ricciardo πήρε αποζημίωση από την McLaren. μιας και υπήρχαν αναφορές πως ζητούσε 21 εκατ. δολάρια για να αποχωρήσει.

O Daniel Ricciardo υπέγραψε το συμβόλαιο του με την McLaren τον Μάιο του 2020, αφήνοντας την Renault στο τέλος εκείνης της σεζόν. Ο Αυστραλός πήρε τη θέση του Carlos Sainz στην βρετανική εταιρία, ο οποίος είχε ήδη υπογράψει στην Ferrari.

O Ricciardo είχε υπογράψει ένα αρκετά καλό συμβόλαιο, το οποίο ήταν “κλειστό” τριετές, κάτι που σημαίνει ότι ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν του 2023, καθώς ο Αυστραλός φόρεσε για πρώτη φορά τα πορτοκαλί χρώματα της βρετανικής ομάδας στις αρχές του 2021.

Η απόδοση του Αυστραλού με τα χρώματα της McLaren δεν ήταν αντάξια του ονόματος και των ικανοτήτων του και δυσκολεύτηκε να ανταποκριθεί στον πολύ εντυπωσιακό ρυθμό του teammate του. Οι δύο οδηγοί της McLaren έχουν συμμετάσχει -μέχρι σήμερα- ως teammates σε 35 GP.

Σε αυτά, ο Norris έχει μαζέψει 236 βαθμούς (160+76) και ο Ricciardo 134 βαθμούς (115+19), ενώ και οι δύο οδηγοί μετρούν συνολικά από 2 εγκαταλείψεις με την McLaren, κάτι που σημαίνει ότι ο Αυστραλός έχει ηττηθεί κατά κράτος από τον Lando Norris.

Η McLaren αναφέρει ότι θα ανακοινώσει το νέο teammate του Norris εν ευθέτω χρόνω, ενώ ο Ricciardo θα κάνει το ίδιο σχετικά με τα μελλοντικά του σχέδια, τονίζοντας:

Ήταν προνόμιο να είμαι μέλος της οικογένειας της McLaren Racing τις δύο τελευταίες σεζόν, αλλά μετά από αρκετούς μήνες συζητήσεων με τον Zak [Brown, διευθύνων σύμβουλος της McLaren] και τον Andreas [Seidl, επικεφαλής της ομάδας] αποφασίσαμε να τερματίσουμε το συμβόλαιό μου με την ομάδα νωρίς και συμφωνήσαμε να χωρίσουν οι δρόμοι μας στο τέλος αυτής της σεζόν.

Θα ανακοινώσω τα δικά μου μελλοντικά σχέδια σύντομα, αλλά ανεξάρτητα από το τι θα φέρει αυτό το επόμενο κεφάλαιο, δεν μετανιώνω και είμαι περήφανος για την προσπάθεια και τη δουλειά που έκανα στη McLaren, ειδικά τη νίκη στη Monza την περασμένη σεζόν.

Μου άρεσε να δουλεύω με όλους στη McLaren τόσο στην πίστα όσο και στο Woking και θα δώσω τα πάντα εντός και εκτός πίστας, για να απολαύσουμε το υπόλοιπο της σεζόν μαζί. Ποτέ δεν είχα περισσότερο κίνητρο να αγωνιστώ και να γίνω μέρος ενός αθλήματος που αγαπώ τόσο πολύ και ανυπομονώ για αυτό που θα ακολουθήσει.

Από την πλευρά του, ο Seidl είπε:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Daniel για την αφοσίωση και τη συνεισφορά του τις δύο τελευταίες σεζόν μέχρι στιγμής. Παρά τις κοινές προκλήσεις, εμφανιζόταν πάντα με μαχητικό πνεύμα και θετικότητα και βοήθησε ολόκληρη την ομάδα να συνεχίσει να πιέζει πάντα μπροστά.

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτή την αξέχαστη νίκη στον αγώνα της Monza που ήταν μια μεγάλη ώθηση για όλη την ομάδα. Έχουμε ακόμα μια σημαντική μάχη στο πρωτάθλημα κατασκευαστών μπροστά μας για το υπόλοιπο της σεζόν και ανυπομονούμε να το παλέψουμε με τον Daniel και τον Lando.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...

Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό...