Μήνυση σε βάρος της Tesla για πρόβλημα ακούσιου φρεναρίσματος

Σχετικά άρθρα

Μήνυση κατά της Tesla υπέβαλε ο Jose Alvarez Toledo, ιδιοκτήτης ενός Model 3 από το Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια που δηλώνει ότι αντιμετωπίζει προβλήματα με το αυτοκίνητο του, αποσκοπώντας μάλιστα στο να καταθέσουν συλλογική αγωγή όλοι οι ιδιοκτήτες Tesla που αντιμετωπίζουν αντίστοιχο πρόβλημα.

Σύμφωνα με τη μήνυση, το αυτοκίνητο σταματά ξαφνικά μπροστά σε ανύπαρκτα εμπόδια, με τον Toledo να κάνει λόγο για έναν “τρομακτικό και επικίνδυνο εφιάλτη”.

Σύμφωνα με την αγωγή, η Tesla έσπευσε να διαθέσει στην αγορά τα αυτοκίνητα χωρίς να έχει διασφαλιστεί ότι η τεχνολογία που χρησιμοποιείται είναι ασφαλής, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος Autopilot/Full Self-Driving και του συστήματος πέδησης έκτακτης ανάγκης.

Στόχος του ενάγοντος είναι να αποκτήσουν το καθεστώς συλλογικής αγωγής όλοι οι ιδιοκτήτες ή οι μισθωτές ενός Tesla στις ΗΠΑ που παρουσιάζει το ελάττωμα του ξαφνικού ακούσιου φρεναρίσματος.

Διάβασε ακόμη

Tesla: Πλήρως αυτόνομη οδήγηση μέσα στο έτος

Τον Φεβρουάριο, η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA) ξεκίνησε έρευνα σε 416.000 αυτοκίνητα της Tesla λόγω αναφορών για απροσδόκητη ενεργοποίηση των φρένων που συνδέεται με το Autopilot.

Στη μηνυτήρια αναφορά η Tesla κατηγορείται για δόλια απόκρυψη των κινδύνων για την ασφάλεια που σχετίζονται με το Autopilot, παραβίαση των εγγυήσεών της, αθέμιτο κέρδος από το Autopilot και παραβίαση του νόμου περί αθέμιτου ανταγωνισμού της Καλιφόρνιας.

Διεκδικείται αποζημίωση που αφορά στα έξοδα επισκευής των οχημάτων και τη μείωση της αξίας τους, καθώς και επιστροφή του πρόσθετου κόστους που αποδίδεται στην τεχνολογία του Autopilot.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...