Επίσημο: Νέο Mitsubishi ASX

Σχετικά άρθρα

Τη νέα γενιά του ASX παρουσίασε σήμερα η Mitsubishi. Το γεγονός πως βασίζεται στο Renault Captur είναι κάτι παραπάνω από εμφανές, με τον σχεδιασμό του να είναι πανομοιότυπος με αυτόν του γαλλικού μοντέλου, έχοντας διαφορετική γρίλια και διαφορετικά διακοσμητικά.

Βασίζεται στην CMF-B πλατφόρμα της Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance και προσφέρεται σε 6 εξωτερικά χρώματα, με τη οροφή να είναι διαθέσιμη και σε μαύρο χρώμα στο κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμό.

Το εσωτερικό είναι ίδιο με αυτό του Captur και προσφέρεται τόσο με ψηφιακό πίνακα οργάνων 7″ ή 10,25″ όσο και με αναλογικό με οθόνη 4,2″. Η οθόνη αφής του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας είναι διαθέσιμη σε 7″ και 9,3″.

Στη βάση της γκάμας του νέου ASX υπάρχει ο 1.000άρης υπερτροφοδοτούμενος τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας απόδοσης 90 ίππων με 160 Nm ροπής που συνδυάζεται αποκλειστικά με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων.

Ακολουθεί ο 1,3-λίτρων τετρακύλινδρος κινητήρας με 140 ίππους με 260 Nm ροπής εάν προτιμάς το χειροκίνητο εξατάχυτο κιβώτιο ή 160 ίππους με 270 Nm ροπής όταν ο κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο αυτόματο διπλού συμπλέκτη επτά ταχυτήτων.

Τέλος, ανάμεσα στη γκάμα των κινητήρων του συναντάμε και ένα υβριδικό (HEV) και ένα plug-in υβριδικό (PHEV) σύνολο. To πρώτο συνδυάζει έναν ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων, έναν ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία 1,3 kWh, με την συνδυαστική ισχύ να ανέρχεται σε 145 άλογα με 148 Nm ροπής.

Για το δεύτερο η απόδοση του συνόλου αγγίζει τους 160 ίππους με 144 Nm ροπής. Ο προαναφερθέν κινητήρας 1,6-λίτρων θα συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες και με μια μπαταρία χωρητικότητας 10,5 kWh, προσφέροντας ηλεκτρική αυτονομία 47-49 χλμ.

Από πλευράς συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης το νέο ASX εξοπλίζεται με υποβοήθηση πέδησης έκτακτης ανάγκης, προειδοποίηση αλλαγής και διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, υποβοήθηση στάθμευσης, σύστημα ειδοποίησης τυφλού σημείου και ενεργό cruise control.

Η παραγωγή του νέου Mitsubishi ASX θα γίνεται από τη Renault στο εργοστάσιο της στο Valladolid στην Ισπανία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...