Δες στην πράξη την ανίχνευση ατυχήματος που φέρει το νέο iPhone

Σχετικά άρθρα

Πριν δύο εβδομάδες, η Apple παρουσίασε μια σειρά νέων συσκευών, ανάμεσα τους τα iPhone 14 και τρία νέα ρολόγια. Πρόκειται για τα iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max καθώς και τα Apple Watch Series 8, Apple Watch SE και Apple Watch Ultra.

Οι εν λόγω συσκευές εξοπλίζονται με τη λειτουργία ανίχνευσης ατυχήματος (Crash Detection) που χρησιμοποιεί το εξελιγμένο γυροσκόπιο και το επιταχυνσιόμετρο που αντέχει μέχρι τα 256 g για να αναγνωρίσει τις συγκρούσεις, και στο παρακάτω video έχεις την ευκαιρία να δεις πως λειτουργεί στην πράξη, μέσω ενός πρόχειρου πειράματος ενός YouTuber.

Καταγράφουν επίσης τον ήχο της σύγκρουσης και χρησιμοποιούν το ενσωματωμένο βαρόμετρο για να ανιχνεύσουν εάν άνοιξε ο αερόσακος, ανιχνεύοντας αλλαγές στην πίεση της καμπίνας. Το GPS προσθέτει στοιχεία για τις αλλαγές ταχύτητας, με το μικρόφωνο να αναγνωρίζει δυνατούς θορύβους που παράγονται συνήθως σε τροχαία ατυχήματα.

Όταν συμβεί αυτό, εάν ο χρήστης δεν ανταποκριθεί στο μήνυμα της οθόνης εντός 10 δευτερολέπτων, το τηλέφωνο και το ρολόι κάνουν αυτόματα κλήση έκτακτης ανάγκης με τις υπηρεσίες άμεσης ανάγκης, γνωστοποιώντας μάλιστα στην αστυνομία και τους διασώστες την ακριβή τοποθεσία του. Επίσης, ειδοποιούν τα άτομα που έχει ορίσει ο χρήστης ως επαφές για περίπτωση ανάγκης.

Η Apple υποστηρίζει πως πέρασε χρόνια μελετώντας τις συγκρούσεις αυτοκινήτων σε εργαστήρια crash test και εστίασε κυρίως στους τέσσερις βασικούς τύπους των ατυχημάτων: Μετωπική σύγκρουση, πλευρική σύγκρουση, σύγκρουση από πίσω και ατυχήματα με ανατροπή του οχήματος.

Τεχνολογία machine learning με προηγμένους αλγόριθμους, που έχει “εκπαιδευτεί” με περισσότερες από 1 εκατ. ώρες σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης και με πραγματικά δεδομένα ατυχημάτων, παίρνει την πληροφορία από τους αισθητήρες, από το GPS και το μικρόφωνο του smartphone και του smartwatch για να διαπιστώσει εάν πράγματι υπήρξε ατύχημα. Η Apple διαβεβαιώνει ότι όλα αυτά τα στοιχεία παραμένουν στο τηλέφωνο του χρήστη και δεν τίθεται θέμα παραβίασης των προσωπικών του δεδομένων και παρακολούθησης.

Όταν ο χρήστης διαθέτει ταυτόχρονα τόσο ένα iPhone 14 όσο και ένα συμβατό Apple Watch, η ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης θα εμφανίζεται μόνο στο ρολόι, καθώς είναι πιο πιθανό να βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από αυτόν, ενώ η κλήση έκτακτης ανάγκης θα γίνεται μέσω του τηλεφώνου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μονοθέσιο της F1 Vs μοτοσυκλέτα MotoGP Vs Porsche 911 Turbo S με 1.200 άλογα

Ποιο από τα τρία οχήματα πιστεύεις πως είναι ταχύτερο στην επιτάχυνση την ευθεία; Η RB8 ζυγίζει 700 κιλά και αποδίδει 850 άλογα, με την RC16...

V12 κινητήρας μόλις 50 κ.εκ με επικό ήχο

Αυτός πρέπει να είναι ο πιο κουλ κινητήρας-μινιατούρα του κόσμου. Πρόκειται για έναν V12 κινητήρα, μόλις 50 κ.εκ που στροφάρει έως τις 11.500 σ.α.λ...

Ολοκαίνουργια Corvette Z06 έπεσε από ανυψωτικό

Μια ολοκαίνουργια Chevrolet Corvette Z06 υπέστη σημαντικές ζημιές όταν για άγνωστο λόγο έπεσε από το ανυψωτικό που βρισκόταν κατά τη διάρκεια της τελικής επιθεώρησης...