Η FIA αρνείται στον Colton Herta την Super License για να αγωνιστεί στη F1

Σχετικά άρθρα

Την Παρασκευή, το διοικητικό όργανο της Formula 1 ανακοίνωσε ότι ο σταρ του IndyCar, Colton Herta, δεν δικαιούται να λάβει την Super License που χρειάζεται, ώστε ο Αμερικανός να είχε τύχη να ενταχθεί στο grid της F1 την επόμενη σεζόν. Η απόφαση της FIA που δεν ήταν έκπληξη, αναφέρει:

Η FIA επιβεβαιώνει ότι έγινε έρευνα μέσω των κατάλληλων καναλιών που οδήγησαν στην επιβεβαίωση ότι ο οδηγός Colton Herta δεν έχει τον απαιτούμενο αριθμό βαθμών για να του χορηγηθεί η Super License της FIA.

Η Red Bull ενδιαφέρθηκε για τον 22χρονο Καλιφορνέζο και σκέφτηκε να δώσει στον Herta μια θέση στην AlphaTauri, στην περίπτωση που ο Pierre Gasly αποφασίσει να αποχωρήσει από την ιταλική ομάδα για την Alpine. Ωστόσο, η AlphaTauri έχει κάνει γνωστό ότι θα απελευθέρωνε τον Gasly, μόνο εάν έβρισκε έναν οδηγό όπως ο Herta.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η F1 δεν έχει Αμερικανό πιλότο στο grid της από το 2015 και τον Alexander Rossi, με τον Herta να αναφέρει ότι δεν ήθελε η FIA να κάνει εξαίρεση στο σύστημα της Super License για να βρεθεί στο κορυφαίο μηχανοκίνητο sport.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...