Ολοκληρώθηκε -οριστικά- η παραγωγή της Lamborghini Aventador

Σχετικά άρθρα

Ό,τι έχει αρχή έχει και τέλος και όλα τα καλά πράγματα κάποια στιγμή τελειώνουν. Μετά την κατασκευή 11.465 αυτοκινήτων, η Lamborghini ανακοίνωσε ότι ολοκληρώνει οριστικά τη συναρμολόγηση της Aventador.

Το τελευταίο αυτοκίνητο είναι μια Aventador Ultimae Roadster, βαμμένη σε μια ειδική απόχρωση του μπλε από το τμήμα παραμετροποίησης Ad Personam της μάρκας και προορίζεται για έναν τυχερό πελάτη στην Ελβετία.

Τεχνικά, αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Lamborghini τερματίζει την παραγωγή της Aventador, καθώς -όπως πιθανώς θυμάσαι- η ιταλική εταιρία επανάφερε στην παραγωγή το supercar της, για να κατασκευάσει όσες κάηκαν στο Felicity Ace. Πιο συγκεκριμένα, 15 Aventador Ultimae ήταν μεταξύ των 4.000 οχημάτων του ομίλου της Volkswagen που “πνίγηκαν” μαζί με το φορτηγό πλοίο Felicity Ace.

Η Aventador αποδείχθηκε τεράστια επιτυχία για τη Lamborghini, καθώς συνολικά παράχθηκαν περισσότερες Aventador από όλα τα προηγούμενα μοντέλα της με V12 κινητήρα συνδυαστικά. Στην πραγματικότητα, το μοντέλο έπιασε το νούμερο παραγωγής της Murcielago μετά από μόλις πέντε χρόνια “ζωής”.

Το 85% των πελατών επωφελήθηκαν από το Ad Personam πρόγραμμα παραμετροποίησης της εταιρίας, με αποτέλεσμα να βγουν στον δρόμο περισσότερα από 200 μοναδικά χρώματα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ακραίο bodykit για την Lamborghini Revuelto από την Keyvany

Η Keyvany έχει ετοιμάσει ένα ακραίο bodykit για την Lamborghini Revuelto. Το ονομάζει Keytoro και αποτελείται από νέους προφυλακτήρες, νέο καπό, πλαϊνές ποδιές, αεροτομή,...

Lamborghini Urus SE με 800 άλογα

H Lamborghini παρουσίασε την plug-in υβριδική έκδοση της Urus, που την έχει ονομάσει Urus SE. Το αυτοκίνητο διαθέτει επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, ελαφρώς διαφορετικούς προφυλακτήρες,...

Την Τετάρτη η παρουσίαση της plug-in υβριδικής Lamborghini Urus

Την ερχόμενη Τετάρτη 24 Απριλίου η Lamborghini θα παρουσιάσει την plug-in υβριδική έκδοση της Urus που διαθέτει επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, με την θύρα φόρτισης...