Η Lamborghini επαναφέρει στην παραγωγή την Aventador, για να κατασκευάσει όσες κάηκαν στο Felicity Ace

Σχετικά άρθρα

Πριν ένα μήνα, το φορτηγό πλοίο Felicity Ace πήρε φωτιά 250 ναυτικά μίλια έξω από τις Αζόρες, με αποτέλεσμα να καούν ολοσχερώς τα 3.965 αυτοκίνητα των Porsche, Bentley, VW, Lamborghini, και Audi που μετέφερε από το λιμάνι Emden της Γερμανίας στο Davisville στο Rhode Island στην Αμερική.

Η φωτιά προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο κύτος του Ro-Ro πλοίου, και τελικά βυθίστηκε δύο εβδομάδες μετά την φωτιά, με τους ειδικούς να μιλούν πως η αξία των αυτοκινήτων που μετέφερε ξεπερνούσε τα 353 εκατ. ευρώ (401 εκατ. δολάρια).

Ανάμεσα στα σχεδόν 4.000 αυτοκίνητα, βρίσκονταν και 85 αυτοκίνητα της Lamborghini, με τα περισσότερα εκ των οποίων να ήταν Urus. Ωστόσο, υπήρχαν μερικές Huracan STO και 15 Aventador Ultimae. Η τελευταία παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2021 και αποτελεί την τελευταία έκδοση της Aventador, πριν την κατάργηση του μοντέλου, με τη Lamborghini να κατασκευάζει συνολικά 600 μονάδες, 350 coupe και 250 roadster.

Σε ομιλία του με δημοσιογράφους, ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής εταιρίας, Stephan Winkelmann, επιβεβαίωσε ότι το V12 supercar της Lamborghini θα επανέλθει στην παραγωγή, με τον Winkelmann να παραδέχτηκε ότι θα είναι δύσκολο να αντικατασταθούν οι καμένες Aventador Ultimae, που κατευθύνονταν στους πελάτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα υπόλοιπα 70 αυτοκίνητα αντιπροσωπεύουν μοντέλα που παράγονται κανονικά αυτήν την περίοδο, επομένως δεν θα είναι πολύ δύσκολο για την εταιρεία από τη Sant’Agata να εκπληρώσει αυτές τις παραγγελίες. Περιττό να πούμε, όμως, ότι οι πελάτες θα πρέπει να περιμένουν επιπλέον μήνες για να παραλάβουν τα αυτοκίνητα τους.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν η επανεκκίνηση της παραγωγής της Aventador θα οδηγήσει τη Lamborghini στην καθυστέρηση των αποκαλυπτηρίων του μοντέλου που θα την αντικαταστήσει.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Bentley, Adrian Hallmark, ανέφερε ότι η βρετανική εταιρία έχει βρει μια λύση για να αντικαταστήσει περισσότερα από τα μισά αυτοκίνητα που μετέφερε το Felicity Ace. Τα άλλα μισά αυτοκίνητα θα τα αντικαταστήσει μέχρι το τέλος του 2022. Συνολικά υπήρχαν 189 αυτοκίνητα της Bentley στο καράβι.

Όσο για την Audi, ο διευθύνων σύμβουλος της, Markus Duesmann, είπε επίσης ότι όλα τα οχήματα που καταστράφηκαν θα αντικατασταθούν. Η εταιρία με έδρα το Ingolstadt θα κατασκευάσει από το μηδέν επιπλέον 1.800 αυτοκίνητα, όσα δηλαδή ήταν αυτά που πήρε μαζί του στο βυθό το Felicity Ace.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...

Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...