Πριν από δύο μήνες, η Maserati ανακοίνωσε το Project24 δίνοντας ταυτόχρονα τρία επίσημα σκίτσα του αυτοκινήτου και σήμερα η ιταλική εταιρεία επιστρέφει με μερικές ακόμη rendering φωτογραφίες του πιστάδικου υπεραυτοκίνητου περιορισμένης παραγωγής της.

Με τις πρόσθετες εικόνες η Maserati θέλει να αναδείξει το πρόγραμμα προσαρμογής της, που ονομάζεται Fuoriserie. Το Project24, η παραγωγή του οποίου θα περιοριστεί σε μόλις 62 μονάδες, εκμεταλλεύεται “το πιο προσαρμοσμένο επίπεδο” που υπάρχει στην αγορά, με τη Maserati να κατασκευάζει το καθένα σύμφωνα με τις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη.

Το ιταλικό track-day hypercar θα βασίζεται στην MC20 και πρακτικά αποτελεί τον πνευματικό διάδοχο της αγωνιστικής έκδοσης της MC12. Όλα τα πάνελ του αμαξώματος θα είναι κατασκευασμένα από carbon, σε συνδυασμό με μερικά εξαρτήματα από φυσικές ίνες. Η σύνδεση με το MC20 είναι εμφανής μόνο από το σχήμα των παραθύρων, καθώς ο συνολικός σχεδιασμός του Project24 είναι εντελώς διαφορετικός.

Τα παράθυρα είναι κατασκευασμένα από Lexan για λόγους εξοικονόμησης βάρους, με το Project24 να ζυγίζει μόλις 1.250 κιλά. Το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιεί το carbon monocoque πλαίσιο της MC20 και θα παίρνει κίνηση από τον 3,0-λιτρο V6 twin-turbo κινητήρα Nettuno. Αυτός διαθέτει ξηρό κάρτερ και αποδίδει 740 άλογα, όταν στην MC20 αποδίδει 630 άλογα, με την αναλογία κιλών ανά ίππο να είναι στο 1,69.

Η κίνηση θα μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω ενός εξατάχυτου σειριακού κιβωτίου ταχυτήτων, με αγωνιστικό συμπλέκτη και μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Από πλευράς ανάρτησης, υπάρχουν διπλά ψαλίδια σε όλα τα άκρα, με ειδικά ρυθμισμένα αμορτισέρ και αντιστρεπτικές ράβδους για χρήση στην πίστα. Για την πέδηση υπάρχουν κεραμικά φρένα της Brembo με αγωνιστικές δαγκάνες και ένα εξατομικευμένο σύστημα ψύξης φρένων.

Η Maserati δεν αποκάλυψε την τιμή του Project24 και είναι πολύ πιθανό οι 62 μονάδες να έχουν ήδη γίνει sold-out. Οι ιδιοκτήτες του ιταλικού hypercar θα αποκτήσουν πρόσβαση σε μια σειρά υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων εμπειριών και υποστήριξης για συγκεκριμένες πίστες.