Το 2023 θα είναι μία ηλεκτρική χρονιά για την Peugeot

Σχετικά άρθρα

Το 2023 θα είναι μία ηλεκτρική χρονιά για την Peugeot, καθώς η μάρκα θα παρουσιάσει νέα μοντέλα και τεχνολογίες. Παράλληλα θα λανσάρει τη νέα γενιά υβριδικών κινητήρων, δίνοντας έμφαση στην ηλεκτροκίνηση, ενώ παράλληλα θα εξασφαλίζει υψηλά επίπεδα οικονομίας και ευκολία χρήσης.

Το νέο υβριδικό σύστημα κίνησης περιλαμβάνει τον νέας γενιάς βενζινοκινητήρα Pure Tech 136 ίππων που συνδυάζεται με ένα νέο ρομποτικό αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Χάρη σε μία μπαταρία των 48V η οποία φορτίζεται κατά την οδήγηση, η συγκεκριμένη τεχνολογία εξασφαλίζει επιπλέον ροπή στις χαμηλές στροφές, καθώς και κατά 15% μείωση της κατανάλωσης. Δίνει επίσης και τη δυνατότητα στο αυτοκίνητο να κινηθεί με μηδενικές εκπομπές σε απόσταση μέχρι και ένα χιλιόμετρο και με χαμηλή ταχύτητα, καλύπτοντας σύντομες αστικές διαδρομές.

Η νέα αυτή γενιά κινητήρων υβριδικής τεχνολογίας που εξασφαλίζει υψηλά επίπεδα οικονομίας και ευκολία χρήσης, θα εφοδιάζει αρχικά τα 3008 και 5008, και στη συνέχεια θα περάσει και σε άλλα μοντέλα της γκάμας.

Οι plug-in υβριδικοί κινητήρες των 308 και 308 SW προσφέρονται με δύο τιμές ισχύος, 180 ή 225 ίππων και εξασφαλίζουν αυτονομία έως και 60 χλμ. με επιλογή 100% ηλεκτροκίνησης. Οι συγκεκριμένοι κινητήρες θα τοποθετούνται επίσης και στο νέο Peugeot 408.

Επίσης, θα υπάρξει περαιτέρω διεύρυνση της γκάμας των 100% ηλεκτροκίνητων μοντέλων με το λανσάρισμα των E-308 και E-308 SW. Η εταιρεία θα είναι ένας από τους πρώτους Ευρωπαίους κατασκευαστές που θα προσφέρει ένα 100% ηλεκτροκίνητο μοντέλο station wagon. Με τις εκδόσεις sedan και station wagon, η μάρκα θα μπορεί πλέον να ικανοποιήσει απόλυτα όλες τις ανάγκες των πελατών του segment C, οι οποίοι επιθυμούν να κάνουν το βήμα της μετάβασης προς την κινητικότητα μηδενικών εκπομπών.

Τα νέα E-308 και E-308 SW εξασφαλίζουν αυτονομία μεγαλύτερη των 400 χλμ. (βάσει δοκιμών WLTP σε μικτό κύκλο). Αυτή η επίδοση κατέστη δυνατή χάρη στην ιδιαίτερη εξέλιξη και πρόοδο στον κινητήρα και την μπαταρία, καθώς και την αεροδυναμική, την ελαχιστοποίηση του βάρους με τη νέα πλατφόρμα EMP2, αλλά και με τον περιορισμό των απωλειών λόγω τριβής.

Επιπλέον θα γίνει διαθέσιμο το ανανεωμένο e-208 που αποδίδει 156 άλογα και αυτονομία έως 400 χλμ ανά φόρτιση. Από την πλευρά του, το 3008 προσφέρει επαναφορτιζόμενους υβριδικούς κινητήρες 225 ή 300 ίππων με τετρακίνηση, που του δίνουν τη δυνατότητα να διανύσει έως και 59 χλμ. χωρίς τη χρήση του κινητήρα εσωτερικής καύσεως. Τέλος, το 508 διατίθεται σε εκδόσεις σεντάν και SW, με plug-in υβριδικό κινητήρα 225 ίππων ή με σπορ κινητήρα 360ίππων και κίνηση στους τέσσερις τροχούς, στις εκδόσεις Peugeot Sport Engineered.

Εφοδιασμένο με τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου, το νέο e-Expert Hydrogen χρειάζεται λιγότερο από 3 λεπτά για να γεμίσει η δεξαμενή υδρογόνου του. Με αυτονομία 400 χλμ., ισχύ 136 ίππων και ροπή 260Nm, το e-Expert Hydrogen μπορεί να μεταφέρει έως και 1.000 κιλά ωφέλιμου φορτίου, ενώ ο ωφέλιμος όγκος φόρτωσης φτάνει τα 6,1 μ3.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέο Peugeot 5008

Η Peugeot παρουσίασε σήμερα τη νέα γενιά του 5008. Το αυτοκίνητο βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Medium, την ίδια που φέρει το νέο 3008 και...

Η Peugeot μας δείχνει το εσωτερικό του νέου 5008

Μέσα στον Μάρτιο η Peugeot θα παρουσιάσει το νέο 5008 και η γαλλική εταιρία έδωσε ένα μικρό video που μας δείχνει το εσωτερικό του....

Η Peugeot ενσωματώνει το ChatGPT στα μοντέλα της, 8 χρόνια εγγύηση στο νέο e-3008

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η δεύτερη e-Lion Day της Peugeot, με τη γαλλική εταιρία να παρουσιάζει τη δέσμευσή της για βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς και τις σημαντικές...
Autoblog.gr