Η Tesla καταργεί τους αισθητήρες υπερήχων

Σχετικά άρθρα

Επιμένοντας στην απόφαση να χρησιμοποιεί αποκλειστικά κάμερες για τις λειτουργίες υποβοηθούμενης και αυτόνομης οδήγησης, η Tesla ανακοίνωσε ότι καταργεί τους 12 αισθητήρες υπερήχων στους προφυλακτήρες των αυτοκινήτων της. Οι αισθητήρες υπερήχων χρησιμεύουν κυρίως για ανίχνευση αντικειμένων σε κοντινή απόσταση σε εφαρμογές όπως η αυτόματη στάθμευση και οι προειδοποιήσεις σύγκρουσης.

Όπως επισήμανε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, τα αυτοκίνητα που θα παράγονται στο εξής χωρίς τους αισθητήρες προσωρινά δεν θα υποστηρίζουν τις λειτουργίες αυτόματης στάθμευσης και κλήσης του οχήματος από το app της Tesla. Συγκεκριμένα καταργούνται προσωρινά οι λειτουργίες Autopark, Park Assist, Summon και Smart Summon.

Οι λειτουργίες αυτές θα καταστούν ξανά διαθέσιμες με ενημέρωση λογισμικού τελειοποιηθεί το σύστημα που χρησιμοποιεί μόνο κάμερες, διαβεβαίωσε η Tesla.

Η αλλαγή θα ισχύσει από αυτό τον μήνα για τα Model 3 και Model Y που παράγονται για τις αγορές της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και την Ταϊβάν. Από το 2023 θα ισχύει και για τα Model S και Model X.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά την περσινή απόφαση της Tesla να καταργήσει τους αισθητήρες ραντάρ, εν μέσω παγκόσμιας έλλειψης τσιπ, και να παρουσιάσει το σχέδιο Tesla Vision, το οποίο δεν προβλέπει κανένα αισθητήρα εκτός από τις κάμερες.

Η προσέγγιση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις πρακτικές άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών, οι οποίες εξοπλίζουν τα μοντέλα τους με όλο και περισσότερους αισθητήρες, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων LiDAR, που ο Elon Musk έχει απορρίψει ως υπερβολικά ακριβά.

ΠηγήTesla

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...