Η Foxconn αποκάλυψε το Model B και Model V

Σχετικά άρθρα

H Foxtron, το νεοσύστατο τμήμα αυτοκινήτων της Foxconn σε συνεργασία με την Yulon Motor, αποκάλυψε σήμερα κατά τη διάρκεια της ημέρας τεχνολογίας στο Hon Hai τα δύο νέα της concept, τα Model B και Model V, που μας είχε προϊδεάσει στις αρχές του μήνα. Ταυτόχρονα, η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης την έκδοση παραγωγής του Model C concept.

Το Model B είναι ένα ηλεκτρικό hatchback που είναι σχεδιασμένο από τον Pininfarina και θα κυκλοφορήσει σε όλον τον κόσμο. Η Foxconn το περιγράφει ως ένα αστικό crossover αν και μοιάζει περισσότερο με ένα συμπαγές hatchback. Βασίζεται στην αρθρωτή αρχιτεκτονική MIH και έχει παρόμοιο αποτύπωμα με το VW ID.3, καθώς το μήκος του αγγίζει τα 4.300 χλστ., το πλάτος τα 1.865 χλστ. και το ύψος τα 1.530 χλστ., ενώ το μεταξόνιο είναι στα 2.800 χλστ.

Αισθητικά, το στούντιο του Pininfarina δίνει στο Model B ένα αμάξωμα γεμάτο καμπύλες, ενώ υπάρχουν φώτα LED πλήρους πλάτους, τόσο εμπρός όσο και πίσω. Τα πίσω φωτιστικά σώματα μπορούν να προβάλλουν γραφικά, όπως η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας ή να επικοινωνούν με άλλους χρήστες του δρόμου.

Έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην αεροδυναμική, με το καπό να φέρει άνοιγμα για καλύτερη ροή του αέρα, ενώ στις πίσω κολόνες υπάρχουν “αεροκουρτίνες”, που μαζί με την αεροδυναμική γραμμή της οροφής ο συντελεστής οπισθέλκουσας είναι στο 0,26 Cd.

Στο εσωτερικό, συναντάμε μια οθόνη 15,6 ιντσών για το infotainment. Αυτή συνδυάζεται με μια μικρή οθόνη για το ψηφιακό ταμπλό οργάνων και με δύο επιπλέον οθόνες για τους ψηφιακούς καθρέφτες. Το concept έρχεται εξοπλισμένο με το αναβαθμίσιμο λογισμικό της Foxconn και μια σειρά από συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης για τον οδηγό.

Το τιμόνι έχει μια σειρά από ενσωματωμένα κουμπιά που εξηγεί την έλλειψη φυσικών χειριστηρίων στην κεντρική κονσόλα. Τα καθίσματα, το υποβραχιόνιο και τα πάνελ των θυρών είναι επενδυμένα με λευκό διάτρητο δέρμα, που κάνουν αντίθεση με τα μαύρα πλαστικά. Το Model B διαθέτει τον ηλεκτροκινητήρα του Model C, απόδοσης 230 ίππων, με την Foxconn να ισχυρίζεται ότι έχει αυτονομία έως 450 χλμ.

Περνώντας στο ηλεκτρικό pickup με όνομα Model V, αυτό έχει παρόμοιο μέγεθος με το Ford Ranger και τα υπόλοιπα οχήματα της συγκεκριμένης κατηγορίας. Το μεταξόνιο ανέρχεται σε 3.220 χλστ., όντας 50 χλστ. μικρότερο από αυτό του Ford Ranger.

Ο χώρος φόρτωσης έχει μήκος 1.500 χλστ., με το ωφέλιμο φορτίο του ηλεκτρικού pickup της Foxconn να είναι 1 τόνος, ενώ μπορεί να ρυμουλκήσει έως και 3 τόνους. Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε την απόδοση των ηλεκτροκινητήρων που κινούν το Model V, όντας τετρακίνητο. Η αυτονομία του ανακοινώνεται στα 420 χλμ., ενώ η μπαταρία μπορεί να φορτίσει από 20 έως 80% σε 30 λεπτά.

Το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής της Foxconn είναι το Model C, με την ταϊβανέζικη εταιρεία να ισχυρίζεται ότι έχει ήδη λάβει 15.000 προπαραγγελίες για το SUV σε λιγότερο από δύο ημέρες.

Οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται το 2023, με το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε πέρσι να υποσχόταν αυτονομία 700 χλμ., ενώ η απόδοση των ηλεκτροκινητήρων ανέρχεται σε 460 άλογα. Για το 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται μόλις 3,8 δευτερόλεπτα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Fisker μειώνει την τιμή του Ocean κατά 24.000 δολάρια!

Μόλις μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της κατάρρευσης των συζητήσεων της Fisker για συνεργασία με μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, η αμερικάνικη εταιρία έκανε γνωστό σήμερα...

Η PEVE μετονομάζεται σε Toyota Battery

Όπως ανακοινώθηκε από την Toyota στις 5 Μαρτίου 2024, η Primearth EV Energy (PEVE) έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της ιαπωνικής εταιρίας, μετά την εξαγορά...
Autoblog.gr