Η Mercedes-Benz προχωρά σε μια ακόμη ανάκληση. Αυτή τη φορά ανακαλεί 101.445 C-Class που κατασκευάστηκαν μεταξύ 12 Οκτωβρίου 2020 και 2 Ιουνίου 2022 και αιτία είναι το γεγονός πως σε αυτά δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα εισχώρησης νερού στο πορτμπαγκάζ και, συνεπώς, η πιθανότητα εισχώρησης υγρασίας στη μονάδα ενεργοποίησης σημάτων.

Έτσι θα μπορούσαν να παρουσιαστούν διάφορες ηλεκτρικές δυσλειτουργίες λόγω βραχυκυκλώματος (μεταξύ άλλων, βλάβη του εξωτερικού φωτισμού στο
πίσω τμήμα). Επιπλέον, σε αυτό το πλαίσιο, δεν μπορεί να αποκλειστεί πλήρως ο κίνδυνος πυρκαγιάς. Στην προκειμένη περίπτωση, θα αυξανόταν ο κίνδυνος ατυχήματος ή/και τραυματισμού και δεν θα μπορούσε να τηρηθεί το τοπικό νομικό πλαίσιο.

1

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι 120 ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων στην Ελλάδα θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο επισκευαστή Mercedes-Benz, προκειμένου να τοποθετηθεί προληπτικά εκ των υστέρων ένα κάλυμμα, για να αποτραπεί πιθανή εισχώρηση νερού χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Επιπλέον η Mercedes ανακαλεί στην Ελλάδα 137 GLS παραγωγής ετών 2019 έως 2023. Στα επηρεαζόμενα οχήματα, διαπιστώθηκε ότι, η στερέωση της διακοσμητικής ράβδου στο στέλεχος παραθύρου των πίσω πλαϊνών θυρών ενδέχεται να μην ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές. Εξαιτίας αυτού θα μπορούσε να λασκάρει η διακοσμητική ράβδος από το όχημα κατά την οδήγηση και συνεπώς να αυξηθεί ο κίνδυνος ατυχήματος και τραυματισμού για τους άλλους χρήστες του δρόμου.

2

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο επισκευαστή Mercedes-Benz, προκειμένου να ελεγχθεί προληπτικά η στερέωση των διακοσμητικών ράβδων στο στέλεχος παραθύρου των πίσω πλαϊνών θυρών και, εάν χρειαστεί, θα πραγματοποιηθούν συμπληρωματικές εργασίες χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι ιδιοκτήτες των αυτοκίνητων που επηρεάζονται από τις ανακλήσεις μπορούν να επικοινωνήσουν με τη γραμμή εξυπηρέτησης της εταιρίας στα τηλέφωνα 00800 97777777 ή 0030 2112111597.