Tesla: Διπλάσια τα κέρδη τριμήνου σε σχέση με πέρυσι

Σχετικά άρθρα

Η Tesla ανακοίνωσε πως τα κέρδη της κατά το τρίτο τρίμηνο υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με ένα χρόνο πριν, τόσο εξαιτίας της αύξησης των πωλήσεων, όσο και των υψηλότερων τιμών.

Ειδικότερα η Tesla ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη ύψους 1,05 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι 62 σεντς το αντίστοιχο περσινό διάστημα και εκτιμήσεων για κέρδη 99 σεντς ανά μετοχή. Αντίθετα, τα έσοδά της διαμορφώθηκαν στα 21,45 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι εκτιμήσεων για έσοδα 21,96 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα καθαρά έσοδα της Tesla για το τρίτο τρίμηνο του 2022 έφθασαν τα 3,33 δισεκατομμύρια δολάρια. Το μεικτό περιθώριο κέρδους της Tesla για την αυτοκινητοβιομηχανία, το οποίο είχε μειωθεί το δεύτερο τρίμηνο παρά τις αυξήσεις τιμών που ο Musk χαρακτήρισε “ντροπιαστικές”, παρέμεινε για ένα ακόμα τρίμηνο στο 27,9%. Την ίδια περίοδο πέρυσι, η Tesla είχε αναφέρει κέρδη 1,62 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα έσοδα από την αυτοκινητοβιομηχανία ανήλθαν στα 18,69 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 55% σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Το κόστος για τη βασική αυτοκινητοβιομηχανία της Tesla αυξήθηκε στα 13,48 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του τριμήνου, από 10,52 δισεκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με την αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων. Η ενεργειακή μονάδα της Tesla απέφερε έσοδα 1,12 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίμηνο.

Η Tesla παρέδωσε αριθμό ρεκόρ αυτοκινήτων το τρίτο τρίμηνο, αλλά παρόλα αυτά έχασε τις προσδοκίες των αναλυτών και κατέστησε πιο δύσκολη την επίτευξη του στόχου των στελεχών για το έτος για αύξηση άνω του 50% στις παραδόσεις οχημάτων.

Σε έναν πολυετή ορίζοντα, αναμένουμε να επιτύχουμε ετήσια αύξηση 50% στις παραδόσεις οχημάτων,

επανέλαβε πάντως η Tesla.

Η εταιρεία ανέφερε ξανά πως οι παραδόσεις του φορτηγού της θα ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο. Δεν προσέφερε πάντως σταθερό χρονοδιάγραμμα για την έναρξη της παραγωγής τουCybertruck, λέγοντας μόνο ότι θα παραχθεί στο Τέξας μετά την αύξηση της παραγωγής του Model Y εκεί.

Η εταιρεία ανέφερε προηγουμένως ότι οι παραδόσεις της για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου έφτασαν τις 343.830 και η παραγωγή οχημάτων έφτασε τις 365.923.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla περιορίζει την παραγωγή αυτοκινήτων στην Κίνα καθώς επιβραδύνεται η αύξηση των πωλήσεων

Η Tesla μείωσε την παραγωγή στο εργοστάσιό της στην Κίνα, εν μέσω υποτονικής ανάπτυξης στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων και εξαιτίας του έντονου ανταγωνισμού στη...

Συνελήφθη Καναδός για κλοπή εμπορικών μυστικών από την Tesla

Ένας Καναδός πολίτης που ζει στο Ningbo της Κίνας συνελήφθη στο Long Island της Νέας Υόρκης, επειδή φέρεται να έκλεψε εμπορικά μυστικά της Tesla...

Nissan Sentra έπεσε πάνω σε ένα Tesla Cybertruck. Μάντεψε ποιο διαλύθηκε

Σε μια διασταύρωση στην Τάμπα της Φλόριντα, ένα Nissan Sentra έπεσε στο πλαϊνό μέρος ενός Tesla Cybertruck και όπως βλέπεις στις φωτογραφίες και στο...
Autoblog.gr