Το λόμπι αυτοκινήτων κέρδισε. Λιγότερο αυστηρό το πρότυπο Euro 7. Σχεδόν ίδιο με το Euro 6

Σχετικά άρθρα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα απαιτήσει τελικά τη δραματική μείωση των εκπομπών των αυτοκινήτων στο επερχόμενο πρότυπο Euro 7, σύμφωνα με το προσχέδιο που έχει ήδη στα χέρια του το Politico και που θα δημοσιευθεί επίσημα στις 9 του Νοέμβρη.

Σύμφωνα με το προσχέδιο, οι αλλαγές που θα φέρει τελικά το Euro 7 θα είναι ελάχιστες σε σχέση με το Euro 6, με τα πρότυπα εκπομπών για αυτοκίνητα και βαν να παραμένουν σχεδόν απαράλαχτα.

Αυτή είναι μια τεράστια νίκη για την αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία δεν θα χρειαστεί να κάνει μεγάλες επενδύσεις την επόμενη δεκαετία για τη μείωση των εκπομπών των επόμενης γενιάς αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Υπό το φως της τρέχουσας γεωπολιτικής και οικονομικής συγκυρίας, έχει γίνει μια τελική αναθεώρηση,

ανέφερε η Κομισιόν στην εισαγωγική εκτίμηση επιπτώσεων του προσχεδίου του Euro 7, επικαλούμενη την αυξημένη επιβάρυνση του κόστους ενέργειας και πρώτων υλών του κλάδου.

Αυτό ασκεί μια άνευ προηγουμένου πίεση στην αλυσίδα εφοδιασμού της αυτοκινητοβιομηχανίας και εγείρει ζητήματα προσιτής τιμής για τους καταναλωτές, σε ένα γενικό πλαίσιο υψηλού πληθωρισμού,

αναφέρει το προσχέδιο.

Ως αποτέλεσμα, οι αλλαγές που έγιναν στο πρότυπο του Euro 7 κινούνται προς τη κατεύθυνση ελαχιστοποίησης του κόστους που σχετίζεται με το αίτημα της αυτοκινητοβιομηχανίας να αναπτύξει καθαρότερη τεχνολογία κινητήρων, δεδομένου πως από το 2035 και έπειτα θα σταματήσουν να πωλούνται στην Ε.Ε αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ασκούσε έντονες πιέσεις ενάντια στους νέους κανόνες του Euro 7, υποστηρίζοντας ότι θα επιφέρει επαχθή νέα κόστη, την ίδια στιγμή που οι αυτοκινητοβιομηχανίες επενδύουν σε ηλεκτρικά οχήματα.

Από τη σκοπιά του κλάδου, δεν χρειαζόμαστε το Euro 7, καθώς αντλεί πόρους που θα έπρεπε να δαπανήσουμε για την ηλεκτροκίνηση. Το να ξοδεύεις χρήματα για να αναπτύξεις νέους κινητήρες εσωτερικής καύσης που θα πληρούν τα πρότυπα του Euro 7, τα οποία θα εφαρμοστούν το 2028 δεν έχει νόημα. Γιατί να χρησιμοποιείς σπάνιους πόρους σε κάτι για σύντομο χρονικό διάστημα; Η βιομηχανία δεν το χρειάζεται και είναι αντιπαραγωγικό.

Έχει ήδη αναβληθεί πολλές φορές, καθώς φτάνουμε στα όρια. Φτάνεις στα φυσικά όρια. Δεν πρέπει να προσπαθήσεις να τα ξεπεράσεις. Δεν θα τολμούσες να το κάνεις σε αυτόν τον κόσμο, καθώς θα διακινδύνευες με τους κανονισμούς. Πρέπει να συμμορφωθείς παντού, και αυτό σε ωθεί πέρα ​​από τη φυσική. Όταν προχωράς πέρα ​​από τη φυσική, άστα. Είναι αντιπαραγωγικό. Δεν έχει νόημα, γι’ αυτό και αναβάλλεται. Είμαστε έτοιμοι για τα ηλεκτρικά.

δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares στις αρχές της εβδομάδας.

Το προσχέδιο της Κομισιόν είχε ως αποτέλεσμα την αντίδραση των περιβαλλοντικών οργανώσεων, με την Anna Krajinska της MKO Transport & Environment να δηλώνει:

Το λόμπι της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει αντιταχθεί σθεναρά στο Euro 7. Τώρα η Επιτροπή υπέκυψε στις απαιτήσεις τους. Τα κέρδη των αυτοκινητοβιομηχανιών έχουν προτεραιότητα έναντι της υγείας εκατομμυρίων Ευρωπαίων.

ΠηγήPolitico.eu

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...