Αυτό είναι το ταμπλό του Volvo EX90

Σχετικά άρθρα

Συνεχίζοντας το teasing του επερχόμενου EX90, το οποίο θα αποκαλυφθεί στις 9 Νοεμβρίου, η Volvo έδωσε σήμερα τρεις φωτογραφίες και ένα video του ταμπλό της αμιγώς ηλεκτρικής ναυαρχίδας των SUV της.

Αυτό μοιάζει “επικίνδυνα” πολύ με αυτό που διέθεταν τα Tesla Model S/X πριν την τελευταία ανανέωση τους, με μία μεγάλη κεντρική οθόνη, κάθετα τοποθετημένη, να δίνει γρήγορη πρόσβαση στη πλοήγηση, τα media και το τηλέφωνό, καθώς και σε ρυθμίσεις και άλλες συνηθισμένες ενέργειες.

Ανάλογα με το αν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο ή κινείται, ή ο οδηγός μιλά στο τηλέφωνο, μία ειδική προσαρμοστική γραμμή μενού θα προτείνει τις ενέργειες που έχουν περισσότερο νόημα για τη συγκεκριμένη κατάσταση.

Για πληροφορίες πιο σχετικές με την οδήγηση, όπως οδηγίες κατεύθυνσης, ενδείξεις ταχύτητας και αυτονομίας, υπάρχει μία δεύτερη, μικρότερη οθόνη ακριβώς πίσω από το τιμόνι. Και σε αυτήν, το όχημα προσαρμόζει την αλλαγή από το ένα πρόγραμμα στο άλλο, διασφαλίζοντας ότι ξέρεις τι να περιμένεις από το αυτοκίνητο, και τι περιμένει αυτό από εσένα.

Η Volvo αναφέρει ότι θέλει να προβάλει στην οθόνη τα χαρακτηριστικά που κάνουν τη ζωή πιο εύκολη και ασφαλέστερη, αντί να δημιουργούν περισσότερους περισπασμούς ή σύγχυση. Για αυτό, το EX90 θα παρέχει ξεκάθαρες πληροφορίες, συναφείς με ό,τι ακριβώς χρειάζεστε κάθε στιγμή.

Έχοντας αυτό υπόψη, η Volvo έχει θέσει ως κορυφαία προτεραιότητα το να κάνει τη μετάβαση από το χειροκίνητο στο υποβοηθούμενο πρόγραμμα οδήγησης (και στο μέλλον, στο πρόγραμμα αυτόνομης οδήγησης) εύκολη. Το ίδιο ισχύει και για την πρόσβαση στις διάφορες λειτουργίες, μέσω των οθονών του αυτοκινήτου.

Το Volvo EX90 θα διαθέτει τον απαιτούμενο εξοπλισμό για αυτόνομη οδήγηση χωρίς επίβλεψη, κάτι που σημαίνει ότι στο μέλλον το αυτοκίνητο θα μπορεί να αναλαμβάνει πλήρως της οδήγηση. Το προσαρμοστικό περιβάλλον χρήστη είναι σχεδιασμένο για να κάνει τη μετάβαση ανάμεσα στα διαφορετικά προγράμματα οδήγησης όσο το δυνατόν πιο ομαλή και προβλέψιμη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα