Πριν δυο εβδομάδες η BMW αποκάλυψε την δεύτερη γενιά της M2, και σήμερα ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος Manhart Performance έδωσε στη δημοσιότητα δύο rendering φωτογραφίες του πακέτου που ετοιμάζει για το entry-level Μ μοντέλο.

Ξεκινώντας με το υποκειμενικό μέρος, την εμφάνιση, η M2 της Manhart φέρει ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο, με όλα τα μέρη του να είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα.

Αυτό περιλαμβάνει splitter στον εμπρός προφυλακτήρα, πίσω σταθερή αεροτομή, πλαϊνές ποδιές, πρόσθετα βράγχια στον μπροστινό και πίσω προφυλακτήρα και νέο διαχύτη στο πίσω προφυλακτήρα, με κεντρικό φως τοποθετημένο ανάμεσα στις απολήξεις της εξάτμισης. Η αναβαθμισμένη εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνεται από το σετ τροχών Manhart Concave One, που είναι βαμμένες σε μαύρο ματ χρώμα και φέρουν μια χρυσή ρίγα.

Μηχανικά, η νέα Μ2 φέρει κάτω από το καπό τον 3,0-λιτρο twin-turbo εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα (S58), που από το εργοστάσιο αποδίδει 460 άλογα στις 6.250 σ.α.λ με 550 Nm ροπής μεταξύ 2.650 και 5.870 σ.α.λ. Ο κινητήρας έχει όριο περιστροφής τις 7.200 σ.α.λ με τη κίνηση να στέλνεται στον πίσω άξονα.

Ωστόσο, η Manhart αναφέρει ότι με τον επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου και την τοποθέτηση νέας εξάτμισης, η απόδοση του κινητήρα αυξάνεται στα 560 άλογα και στα 650 Nm ροπής. Προαιρετικά, ανάλογα με την αγορά, η Manhart αφαιρεί το φίλτρο σωματιδίων και το αντικαθιστά με νέους σωλήνες και καταλύτες.