Στη χθεσινή κατάμεστη συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Lewis Hamilton έγινε επίτιμος πολίτης της Βραζιλίας, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης που κυμάτισε τη βραζιλιάνικη σημαία και που φόρεσε το κράνος του Ayrton Senna στο podium της πίστας του Interlagos, μετά το τέλος του Βραζιλιάνικου GP το 2021.

Ο Hamilton έλαβε τον τιμητικό τίτλο με τους νομοθέτες να επευφημούσαν ​​και χειροκροτούσαν το επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της F1. Yποστηρικτής της χορήγησης της υπηκοότητας, ήταν ο βουλευτής Andre Figueiredo, ο οποίος τόνισε τη δέσμευση του Hamilton για την προώθηση της φυλετικής ισότητας, καθώς και την υπεράσπιση των μειονοτήτων και την υποστήριξή του για την καλή διαβίωση των ζώων και τους περιβαλλοντικούς σκοπούς.

Φορώντας μπλε κοστούμι, ο 37χρονος Βρετανός έλαβε ένα μετάλλιο στα κιτρινοπράσινα χρώματα της Βραζιλίας από τα χέρια του προέδρου της Κάτω Βουλής, Arthur Lira, ο οποίος τον αποκάλεσε “Βραζιλιάνο στην καρδιά”.

Σε δηλώσεις του, ο εμφανώς συγκινημένος Hamilton είπε:

Όταν σκέφτομαι τους δρόμους του Σαλβαδόρ ή το πολύτιμο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, με κάνει να θέλω να περάσω ακόμα περισσότερο χρόνο εδώ για να γνωρίσω καλύτερα τους καταπληκτικούς ανθρώπους και τα μέρη αυτής της όμορφης χώρας. Σε όλη μου τη ζωή, η Βραζιλία έχει μια σημαντική θέση στην καρδιά μου, είναι το δεύτερο σπίτι μου.

Επιπλέον, ο οδηγός της Mercedes εξήγησε ότι πέρυσι αφιέρωσε τη νίκη του στο Interlagos στον θρύλο της Formula 1, Ayrton Senna, γιατί όταν είχε παρακολουθήσει αγώνα του Βραζιλιάνου οδηγού, σε ηλικία μόλις 5 ετών, ήξερε “ότι ήθελε να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής”.