Η Kia ανακοίνωσε ότι αποσύρει το Stinger από τη γκάμα της στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από πέντε χρόνια πωλήσεων, με το επερχόμενο EV6 GT να λειτουργεί ως έμμεσος αντικαταστάτης. Η κορεάτικη εταιρία αναφέρει ότι το grand tourer της θα παραμείνει στην παραγωγή στη Νότια Κορέα, αν και σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, το Stinger θα καταργηθεί τον Απρίλιο του 2023.

Το Kia Stinger παρουσιάστηκε το 2017 και ήταν η ναυαρχίδα της εταιρίας. Ωστόσο, παρά τις διθυραμβικές κριτικές από δημοσιογράφους και ιδιοκτήτες, οι πωλήσεις του παγκοσμίως είναι σχετικά απογοητευτικές. Η Kia περιγράφει το Stinger ως “τοτεμικό” μοντέλο για τη μάρκα, καθώς έφερε στις αντιπροσωπείες της έναν διαφορετικό τύπου αγοραστή και έπαιξε σημαντικό ρόλο στη μεταμόρφωση των αντιλήψεων για την Kia τα τελευταία χρόνια.

Το EV6 GT μπορεί να είναι αρκετά διαφορετικό από το Stinger, αλλά το ηλεκτρικό crossover ξεπερνά τις επιδόσεις του grand tourer, ωθώντας την Kia να το χρησιμοποιήσει ως έμμεσο αντικαταστάτη. Ο 3,3-λίτρων twin-turbo V6 T-GDi του Stinger αποδίδει 370 ίππους και 510 Nm ροπής, ενώ οι δύο ηλεκτροκινητήρες του EV6 GT (έναν ανά άξονα) παράγουν συνδυαστικά 585 ίππους και 740 Nm ροπής.

Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο είναι πιο γρήγορο, επιταχύνοντας από τα 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,5 δευτ., σε σύγκριση με τα 4,7 δευτ. του Stinger GT. Ο μόνος τομέας στον οποίο επικρατεί το τελευταίο είναι η τελική ταχύτητα των 270 χλμ/ώρα, έναντι των 260 χλμ/ώρα του EV6 GT.