Φωτοβολταϊκά σε όλα τα μεγάλα πάρκινγκ της Γαλλίας έως το 2028

Σχετικά άρθρα

Η κυβέρνηση της Γαλλίας προωθεί ένα μεγάλο πρόγραμμα χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ενίσχυσης της χρήσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μέρος του οποίου είναι η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στα μεγάλα πάρκινγκ του Παρισιού και άλλων αστικών κέντρων.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που ψήφισε η γαλλική εθνοσυνέλευση, όλα τα υπάρχοντα μεγάλα πάρκινγκ, καθώς και αυτά που θα δημιουργούνται από εδώ και στο εξής, θα πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστον 80 θέσεις για ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα οποία θα μπορούν να φορτίζονται από τα φωτοβολταϊκά πάνελ που θα είναι υποχρεωτικά εγκατεστημένα σε αυτά, ως σκίαστρα πάνω από τις θέσεις στάθμευσης.

Στο νομοσχέδιο προβλέπονται και εξαιρέσεις, όπως χώροι στάθμευσης φορτηγών άνω των 7,5 τόνων, χώροι στάθμευσης που βρίσκονται κοντά σε προστευόμενες περιοχές αλλά και λόγω τεχνικών περιορισμών, για λόγους ασφαλείας και σε περιοχές αρχιτεκτονικής ή πολιτιστικής κληρονομιάς.

Από την 1η Ιουλίου 2023, οι ιδιοκτήτες πάρκινγκ με χωρητικότητα 80-400 οχημάτων θα έχουν στη διάθεσή τους 5 χρόνια για να τοποθετήσουν φωτοβολταϊκά πάνελ, ενώ οι ιδιοκτήτες πάρκινγκ άνω των 400 θέσεων έχουν μικρότερο χρονοδιάγραμμα, αφού θα έχουν στη διάθεσή τους μόλις 3 χρόνια. Μάλιστα, αυτοί οι μεγάλοι χώροι θα πρέπει να έχουν φωτοβολταϊκή κάλυψη κατ’ ελάχιστον στο 50% της χωρητικότητάς τους.

Η αρχική σκέψη ήταν η απόφαση αυτή να αφορά μόνο πάρκινγκ μεγαλύτερα των 2.500 τ.μ., αλλά τελικά αποφασίστηκε το μέτρο να ισχύσει και σε μικρότερους χώρους στάθμευσης.

Η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε πάρκινγκ έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος. Μάλιστα στην Κορσική έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο πάρκινγκ αυτοκινήτου, εξ ολοκλήρου ηλιακής ενέργειας.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το σχέδιο αυτό, το οποίο στοχεύει ιδιαίτερα σε μεγάλους χώρους στάθμευσης γύρω από εμπορικά κέντρα και σιδηροδρομικούς σταθμούς, θα μπορούσε να παράγει έως και 11 γιγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας, που ισοδυναμεί με την ενέργεια που παράγουν 10 πυρηνικοί αντιδραστήρες στη χώρα, αλλά και με το σχεδόν 8% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας της Γαλλίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Geely κάνει παγκόσμια διαθέσιμο το νέο premium brand της, Galaxy

Πριν σχεδόν ένα χρόνο, η Geely παρουσίασε το νέο της πολυτελές brand, το οποίο ονομάζει Galaxy. Σήμερα, η κινέζικη εταιρία επιβεβαίωσε ότι θα κάνει...

Αποσύρθηκε η μήνυση κατά της πίστας της Laguna Seca

Στις αρχές του χρόνου μια ομάδα κατοίκων της περιοχής γύρω από τη πίστα της Laguna Seca στο Monterey της Καλιφόρνια, κατέθεσε μήνυση εναντίων της...

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες χάνουν 6.000 δολάρια από κάθε ηλεκτρικό αυτοκίνητο που πωλούν

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν επενδύσει πολλά δισ. δολάρια για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια και σύμφωνα με έκθεση της εταιρίας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών...

ΗΠΑ: Νέα πρότυπα εκπομπών ρύπων

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ οριστικοποίησε τους νέους πιο αυστηρούς κανόνες εκπομπών, που στοχεύουν ώστε έως το 2032 οι μέσες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου να...
Autoblog.gr