Η Ferrari σταμάτησε την ανάπτυξη του μονοθεσίου επειδή έφτασε στο όριο του budget cap

Σχετικά άρθρα

Παρότι η Ferrari στην αρχή της σεζόν ήταν άκρως ανταγωνιστική και πάλευε με την Red Bull για τις νίκες, στους τελευταίους αγώνες η Ferrari είναι η τρίτη δύναμη, πίσω από την Mercedes που έχει εξελιχθεί αρκετά και στη Βραζιλία πήρε τη πρώτη φετινή της νίκη.

Η ιταλική εταιρία έχει σταματήσει την ανάπτυξη της F1-75 από το δεύτερο μισό της σεζόν εστιάζοντας στο μονοθέσιο της επόμενης χρονιάς, μια απόφαση που αρχικά θεωρήθηκε πως η Ferrari θέλησε να επικεντρωθεί στο μονοθέσιο του 2023, αλλά ο Mattia Binotto είπε πως αυτό συνέβη επειδή η Scuderia δεν είχε άλλη επιλογή μιας και έφτασε στο όριο του φετινού budget cap, περίπου τα 144 εκατ. δολάρια. Όπως είπε:

Δεν ήταν επιλογή, απλά φτάσαμε στο όριο του budget cap. Δεν υπήρχε άλλη ευκαιρία να εξελίξουμε το μονοθέσιο, έτσι απλά παραμένουμε εκεί που είμαστε.

Προφανώς και δεν κάναμε συμβιβασμούς στην εξέλιξη του αυτοκινήτου της επόμενης χρονιάς. Αλλά σίγουρα αποφασίσαμε να σταματήσουμε την ανάπτυξη του φετινού μονοθεσίου γιατί πέρα ​​από αυτήν την κανονική εξέλιξη στο τρέχον αυτοκίνητο, θα χρειαστεί να κατασκευάσεις εξαρτήματα για να τα φέρεις στη πίστα. Και αυτό ήταν το επιπλέον κόστος που δεν μπορούσαμε να αντέξουμε.

Η Ferrari έχει να κερδίσει από το Αυστριακό Grand Prix τον Ιούλιο, με τον Binotto να μην εκλήσσεται με τη νίκη της Mercedes στη Βραζιλία.

Δεν είναι έκπληξη. Νομίζω ότι ήταν γρήγοροι στη Βραζιλία. Δεν είναι περίεργο γιατί, αν κοιτάξεις τους τελευταίους αγώνες, ίσως με διαφορετική επιλογή ελαστικών, θα είχαν ήδη κερδίσει και άλλους αγώνες.

Έχουν το ταχύτερο αυτοκίνητο στους τελευταίους αγώνες, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη που κέρδιαν στη Βραζιλία. Παρουσίασαν ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο στο Ώστιν, το οποίο νομίζω ότι λειτούργησε καλά και το εκμεταλλεύονται.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...