Πόσα άλογα βγάζει στο δυναμόμετρο η νέα Corvette Z06, με τον δυνατότερο ατμοσφαιρικό V8 παραγωγής

Σχετικά άρθρα

H Chevrolet έχει ξεκινήσει τις παραδόσεις της Corvette Z06 και στο παρακάτω video έχεις μια πρώτης τάξης ευκαιρία να ακούσεις τον δαιμονισμένο V8 του αμερικάνικου supercar, καθώς και να δεις ότι στο δυναμόμετρο βγάζει 610 άλογα και 564 Nm ροπής.

Να θυμίσω ότι το αυτοκίνητο φορά έναν 5,5-λίτρων ατμοσφαιρικό V8 LT6 Flat-Plane Crank κινητήρα, ο οποίος είναι τοποθετημένος στο κέντρο και αποδίδει στον στρόφαλο 670 άλογα στις 8.400 σ.α.λ και 623 Nm ροπής στις 6.300 σ.α.λ.

Η Chevrolet αναφέρει πως ο κινητήρας είναι ο δυνατότερος ατμοσφαιρικός V8 κινητήρας που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε αυτοκίνητο παραγωγής. Ο κινητήρας, που προέρχεται από την αγωνιστική Corvette C8.R έχει όριο περιστροφής τις 8.600 σ.α.λ και είναι κατασκευασμένος εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, έχει σφυρήλατα αλουμινένια πιστόνια και σφυρήλατες μπιέλες από τιτάνιο.

Ο κινητήρας συνδυάζεται αποκλειστικά με το 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, με τη κίνηση να στέλνεται στους πίσω τροχούς. Το αυτοκίνητο είναι σε θέση να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα (0-60 μίλια/ώρα) σε 2,6 δευτερόλεπτα, με την τελική του ταχύτητα να ξεπερνά τα 320 χλμ/ώρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...