Vettel: Υπήρχαν συζητήσεις να ήμουν teammate με τον Hamilton στη Mercedes

Σχετικά άρθρα

Εν όψει του GP στο Άμπου Ντάμπι, του τελευταίου αγώνα του Sebastian Vettel στην F1 την ερχόμενη Κυριακή, ο Γερμανός οδηγός της Aston Martin μίλησε στο podcast Beyond the Grid της F1, αποκαλύπτοντας την αλήθεια πίσω από τα δημοσιεύματα πριν από αρκετά χρόνια που υποδείκνυαν ότι θα εγκαταλείψει τη Ferrari για να ενταχθεί στη Mercedes.

Πιο συγκεκριμένα, ο Vettel είπε ότι υπήρχαν συζητήσεις, αλλά ποτέ κάτι συγκεκριμένο, τονίζοντας:

Μίλησα με τον Niki [Lauda, τότε μη εκτελεστικός πρόεδρος της Mercedes] αλλά για να είμαι ειλικρινής είχα φτάσει στα μισά της θητείας μου με τη Ferrari και το να πάω στη Mercedes θα ήταν μεγάλη υπόθεση, γιατί ο Lewis ήταν το Νο. 1 τους, και δεν είμαι σίγουρος αν θα ήθελαν να μας έχουν και τους δύο στην ομάδα.

Αλλά δεν είχα επίσης μεγάλο ενδιαφέρον εκείνη την περίοδο για τη Mercedes, επειδή ήμουν τόσο αφοσιωμένος στη Ferrari και ήταν το όνειρό μου να κάνω αυτό το πράγμα να λειτουργήσει, ώστε να μιλάτε μεταξύ σας, αλλά δεν ήταν πραγματικά σοβαρό.

Εκείνη την εποχή, η πλήρης εστίασή μου ήταν να κερδίσω με τη Ferrari και αυτός ήταν ο στόχος μου. Δεν ήθελα να αλλάξω ομάδα και να κερδίσω με τη Mercedes. Εκτός από το να κερδίζω που πραγματικά αγαπώ, ήταν η νίκη με τη Ferrari που ήταν ο μεγάλος στόχος.

Συνεχίζοντας, ο Vettel σχολίασε και το περιστατικό που συνέβη μεταξύ αυτού και του Lewis Hamilton στο GP του Αζερμπαϊτζάν πριν από πέντε χρόνια, όταν ο Vettel συγκρούστηκε με το πίσω μέρος του μονοθεσίου του Hamilton, ισχυριζόμενος ότι ο Βρετανός του έκανε brake test. Αυτό ώθησε τον έξαλλο -τότε- Vetetl να βρεθεί δίπλα στον Hamilton και να “τζαρτζάρει” τη Mercedes του Βρετανού.

Ο Vettel ισχυρίστηκε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό ανέπτυξε μια φιλία μεταξύ τους, λέγοντας:

Πιστεύω ότι θα ήταν μια μεγάλη πρόκληση [η οδήγηση δίπλα στον Hamilton] και νομίζω ότι θα το απολάμβανα αυτό. Αλλά απλά δεν ήταν γραφτό να γίνει. Τα πάμε πολύ καλά. Ίσως είχαμε μια παρεξήγηση στο Μπακού. Ήμουν πολύ αναστατωμένος.

Ήταν μια από αυτές τις στιγμές που τα πράγματα δεν πήγαν όπως ήθελα και ήμουν αναστατωμένος και ίσως η συναισθηματική πλευρά επενέβη όντως πάρα πολύ. Αλλά νομίζω ότι αυτή η στιγμή ήταν μια σημαντική στιγμή, γιατί είτε θα μπορούσε να μας απομακρύνει περισσότερο ή να μας φέρνει κοντά, και μας έφερε κοντά.

Δεν ήταν στο πνεύμα του αθλητισμού και δεν ήταν δίκαιο, κάτι που παραδέχτηκα μετά και μιλήσαμε μεταξύ μας. Νομίζω ότι μετά από εκείνη τη στιγμή ήρθαμε πιο κοντά ο ένας στον άλλο.

Ο Hamilton, από την άλλη, έχει δηλώσει ότι ήταν τιμή του που είχε αντίπαλο τον Vettel, για να πει ακόμα μια φορά τα καλύτερα λόγια για τον φίλο του πριν από τον τελευταίο αγώνα του στη F1, δηλώνοντας:

Στάθηκε δίπλα μου. Είχαμε πολλές μονομαχίες και μεγάλες συζητήσεις, αλλά αυτός ξεχωρίζει. Οι πράξεις μετρούν περισσότερο από τα λόγια. Είμαι περήφανος για τον Seb και τον τρόπο που υποστηρίζει τα πράγματα. Νομίζω ότι θα παραμείνουμε φίλοι αφού τελειώσει η καριέρα του.

Μάλιστα ο Hamilton πιστεύει πως ο Vettel θα επιστρέψει μια μέρα στη Formula 1, με τον Vettel να μην απορρίπτει την ιδέα να συμμετέχει σε άλλες κατηγορίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο μέλλον.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...