Πριν από τρεις εβδομάδες η Toyota παρουσίασε στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες το bZ Compact SUV Concept, και σήμερα η ιαπωνική εταιρία πραγματοποιεί το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του νέου μέλους της bZ (Beyond Zero) υπό-μάρκας, με την Toyota να δίνει παράλληλα μερικές επιπλέον πληροφορίες για το επόμενο ηλεκτρικό μοντέλο της.

Όταν βγει το αυτοκίνητο στην παραγωγή θα τοποθετηθεί στην C-SUV κατηγορία, θα δείχνει τη σχεδιαστική φιλοσοφία των μελλοντικών της μοντέλων και θα πρεσβεύει τη βιώσιμη προσέγγιση της Toyota. Το Toyota bZ Compact SUV Concept φέρει την υπογραφή του τμήματος ευρωπαϊκού σχεδιασμού και ανάπτυξης της Toyota Ευρώπης, που έχει έδρα στη Γαλλία, ως ένα πλήρως ηλεκτρικό όχημα, το οποίο χρησιμοποιεί μία καθαρή και βιώσιμη προσέγγιση, όσον αφορά την κατασκευή του.

Το bZ Compact SUV Concept είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα με μπαταρία (BEV) και σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρία γιορτάζει τη δυαδικότητα του οχήματος που επιτυγχάνει τόσο τη μινιμαλιστική σχεδίαση -που θα περίμενε κανείς από ένα ηλεκτρικό όχημα- με τη ζωτικότητα του μέλλοντος. Έχει μήκος 4,583 χλστ, πλάτος 1,888 χλστ, και ύψος 1,560 χλστ.

Το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί βιώσιμα υλικά, ενώ θα προσφέρει δυναμικές επιδόσεις, κορυφαία τεχνολογία και κομψή εμφάνιση. Η αεροδυναμική μορφή του concept ενισχύει τη φουτουριστική του εμφάνιση, με τους τροχούς να βρίσκονται στα άκρα του οχήματος για μια επιθετική στάση, κάνοντάς το να φαίνεται σαν να κινείται ακόμα και όταν είναι ακίνητο. Οι κοντοί πρόβολοι και οι γωνίες το κάνουν να ξεχωρίζει, ενώ ο σχεδιασμός της καμπίνας του δίνει μια ευέλικτη εμφάνιση και χαμηλές αεροδυναμικές αντιστάσεις.

Το συγκεκριμένο στυλ συναντάται και στο εσωτερικό, με premium στοιχεία που έχουν ως αποτέλεσμα μια ξεχωριστή εμφάνιση. Συγκεκριμένα, η ομάδα σχεδιασμού περιέλαβε αρκετές οικολογικές πινελιές, όπως καθίσματα κατασκευασμένα από φυτικά και ανακυκλωμένα υλικά. Ο ψηφιακός προσωπικός βοηθός συνδέει τον οδηγό και τους επιβάτες με το όχημα μέσω ηχητικών και οπτικών ενδείξεων φωτισμού, ανταποκρινόμενος σε αιτήματα ή εντολές από τους εμπρός ή πίσω επιβάτες.

Η έκδοση παραγωγής του bZ Compact SUV Concept θα είναι το πρώτο από τα έξι νέα μοντέλα της bZ οικογένειας, τα οποία θα παρουσιαστούν σταδιακά μέχρι το 2026. Ακόμα, η Toyota ανακοίνωσε ότι θα πετύχει το στόχο της για ανθρακική ουδετερότητα στην Ευρώπη μέχρι το 2040.