Η τεχνολογική υπεροχή του νέου Honda Civic

Σχετικά άρθρα

Εναρμονισμένο στην εποχή του, το εσωτερικό του νέου Honda Civic χαρακτηρίζεται από την τεχνολογική αρτιότητα την άριστη ποιότητα και τη προηγμένη ασφάλεια, στοιχεία που μας έχει συνηθίσει η Honda στα μοντέλα της.

Η Honda έχει επιλέξει νέα, υψηλής ποιότητας υλικά, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση δημιουργεί και η μεταλλική λεπτομέρεια του αεραγωγού σε σχήμα πλέγματος που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του ταμπλό.

Ο οριζόντιος σχεδιασμός του ταμπλό τονίζει το πλάτος της καμπίνας, το οποίο σε συνδυασμό με ένα ευρύτερο πεδίο ορατότητας, πετυχαίνει μία αίσθηση ανοιχτού και ευάερου περιβάλλοντος.

Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας διαθέτει οθόνη αφής 9” και βρίσκεται τοποθετημένη στο κέντρο του ταμπλό, ενώ χάρη στην πιο εργονομική θέση της, είναι λιγότερο κουραστική για τα μάτια και αποσπά λιγότερο την προσοχή του οδηγού κατά την οδήγηση.

Το σύστημα υποστηρίζει ασύρματα Apple CarPlay και Android Auto, με το αυτοκίνητο να μπορεί να εξοπλιστεί και με έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη 10,2”. Επιπλέον, στοχεύοντας στην περαιτέρω αναβάθμιση της εμπειρίας των πελατών οι εκδόσεις Elegance και Sport φέρουν οκτώ ηχεία, ενώ η Advance διαθέτει 12 premium ηχεία Bose για μία ηχητική εμπειρία αίθουσας συναυλιών. Επιπλέον, το Civic εξοπλίζεται και με ασύρματο φορτιστή για smartphones.

Συνδυάζοντας μία εκλεπτυσμένη, απέριττη “καθαρή” εξωτερική σχεδίαση, ένα premium φωτεινό και ευάερο εσωτερικό, προηγμένες τεχνολογίες ασφάλειας και άνεσης και ένα τέλειο μίγμα μειωμένης κατανάλωσης και υψηλών επιδόσεων, το νέο Civic e:HEV είναι το πιο δυναμικό, αποδοτικό και ασφαλές Civic όλων των εποχών.

Συγκεκριμένα, από πλευράς συστημάτων ασφαλείας το νέο Civic διαθέτει την αναβαθμισμένη σουίτα Honda Sensing που μεταξύ άλλων φέρει νέα εμπρός ευρυγώνια κάμερα 100 μοιρών και για πρώτη φορά, το Civic εξοπλίζεται με αισθητήρες σόναρ, 4 μπροστά και 4 πίσω, που μαζί το αναβαθμισμένο λογισμικό αναγνώρισης βελτιώνουν την ικανότητα του αυτοκινήτου να εντοπίζει πεζούς, διαγραμμίσεις του δρόμου, όρια των δρόμων, σήμερα και άλλα οχήματα όπως μοτοσυκλέτες και ποδήλατα. To Collision Mitigation Braking System έχει βελτιωθεί, με το σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Keep Assist) να έχει πλέον πιο γραμμικές ρυθμίσεις στο σύστημα διεύθυνσης, κάνοντας πιο “φυσικές” διορθώσεις.

Επίσης στον τομέα των συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας, το νέο Civic εξοπλίζεται με ενεργό cruise control με πιο ομαλό φρενάρισμα, με σύστημα πρόληψης λανθασμένης εκκίνησης εμπρός και πίσω και με τα συστήματα Low Speed Braking Control, Blind Spot Information, Cross Traffic Monitor και το σύστημα βοήθειας μποτιλιαρίσματος (Traffic Jam Assist).

Εκτός από τη νέα τεχνολογία ενεργητικής ασφάλειας, νέα δομικά στοιχεία έχουν επίσης ενσωματωθεί ώστε να επιτυγχάνεται συμμόρφωση με τα αυστηρά πρότυπα ασφάλειας του Euro NCAP. Μεταξύ αυτών είναι οι πρόσθετες δοκοί στις πόρτες που βελτιώνουν την προστασία σε πλευρικές συγκρούσεις και τα ελάσματα ασφαλείας στον εμπρός προφυλακτήρα που απορροφούν την ενέργεια σύγκρουσης για το περιορισμό των τραυματισμών των γονάτων και των κάτω άκρων.

Μέσα στο Civic συναντάμε συνολικά 11 αερόσακους, μεταξύ των οποίων πλευρικούς για τα πίσω καθίσματα, αερόσακους γονάτων για τα εμπρός καθίσματα για τον περιορισμό των τραυματισμών σε μία εμπρόσθια σύγκρουση και έναν εμπρός κεντρικό αερόσακο για το κάθισμα του οδηγού που εμποδίζει τον οδηγό να πέσει πάνω στο συνοδηγό σε μία πλευρική σύγκρουση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί Honda S2000 του 2001 με μόλις 1.525 χλμ.

Το Honda S2000 είναι αναμφισβήτητα ένα διαχρονικό αυτοκίνητο και τα τελευταία χρόνια οι τιμές του έχουν αγγίξει την στρατόσφαιρα, καθώς δεν είναι λίγες οι...

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr