Το αυτοκίνητο της Apple δεν θα είναι πλήρως αυτόνομο

Σχετικά άρθρα

Η Apple έχει περιορίσει τα φιλόδοξα σχέδια για την εξέλιξη του αυτόνομου αυτοκινήτου της και ανέβαλε κατά περίπου έναν χρόνο τη παρουσίαση του, το 2026.

Το Project Titan της Apple βρίσκεται σε αδιέξοδο τους τελευταίους μήνες, καθώς τα στελέχη της Apple έχουν έρθει αντιμέτωποι με την πραγματικότητα ότι το όραμά για ένα πλήρως αυτόνομο όχημα – χωρίς τιμόνι και πεντάλ – δεν είναι εφικτό με την τρέχουσα τεχνολογία.

Η εταιρεία σχεδιάζει τώρα έναν λιγότερο φιλόδοξο σχεδιασμό που θα περιλαμβάνει τιμόνι και πεντάλ και θα υποστηρίζει δυνατότητες πλήρους αυτόνομης οδήγησης μόνο σε αυτοκινητόδρομους. Το αυτοκίνητο θα έχει έναν κεντρικό υπολογιστή σχεδιασμένο από την Apple με τον επεξεργαστή να έχει απόδοση όσο 4 κορυφαίοι επεξεργαστές για Mac σήμερα, που θα ελέγχει τις AI λειτουργίες, ενώ θα φέρει LiDAR αισθητήρα, αισθητήρες ραντάρ και κάμερες.

Η Apple θα χρησιμοποιήσει το cloud για να επεξεργάζεται τη τεχνητή νοημοσύνη, ενώ εξετάζει ένα απομακρυσμένο κέντρο εντολών που θα μπορούσε να βοηθήσει τους οδηγούς να ελέγχουν τα αυτοκίνητα τους από μακριά σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Ενδέχεται επίσης να προσφέρει δικό της ασφαλιστικό πρόγραμμα σε εταιρείες.

Το αυτοκίνητο θα επιτρέπει στους οδηγούς να κάνουν πράγματα όπως να παρακολουθούν ταινίες ή να κάνουν άλλες εργασίες και όχι να οδηγούν, ενώ κινούνται σε αυτοκινητόδρομους. Το αυτοκίνητο θα ειδοποιεί τον οδηγό για το πότε θα μεταβαίνει σε χειροκίνητη λειτουργία στους δρόμους των πόλεων ή σε κακές καιρικές συνθήκες.

O τεχνολογικός κολοσσός σχεδίαζε να κοστολογήσει το αυτοκίνητο πάνω από 120.000 δολάρια, αλλά πλέον η τιμή θα είναι κάτω από τα 100.000 δολάρια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...

Nio και CATL συνεργάζονται για μπαταρίες με μεγαλύτερο κύκλο ζωής

Η Nio ήρθε σε συμφωνία συνεργασίας με την CATL για την ανάπτυξη μπαταριών μεγαλύτερης διάρκειας ζωής, ως μέρος των προσπαθειών τους για να μειώσουν...
Autoblog.gr