Η Apple έχει περιορίσει τα φιλόδοξα σχέδια για την εξέλιξη του αυτόνομου αυτοκινήτου της και ανέβαλε κατά περίπου έναν χρόνο τη παρουσίαση του, το 2026.

Το Project Titan της Apple βρίσκεται σε αδιέξοδο τους τελευταίους μήνες, καθώς τα στελέχη της Apple έχουν έρθει αντιμέτωποι με την πραγματικότητα ότι το όραμά για ένα πλήρως αυτόνομο όχημα – χωρίς τιμόνι και πεντάλ – δεν είναι εφικτό με την τρέχουσα τεχνολογία.

Η εταιρεία σχεδιάζει τώρα έναν λιγότερο φιλόδοξο σχεδιασμό που θα περιλαμβάνει τιμόνι και πεντάλ και θα υποστηρίζει δυνατότητες πλήρους αυτόνομης οδήγησης μόνο σε αυτοκινητόδρομους. Το αυτοκίνητο θα έχει έναν κεντρικό υπολογιστή σχεδιασμένο από την Apple με τον επεξεργαστή να έχει απόδοση όσο 4 κορυφαίοι επεξεργαστές για Mac σήμερα, που θα ελέγχει τις AI λειτουργίες, ενώ θα φέρει LiDAR αισθητήρα, αισθητήρες ραντάρ και κάμερες.

Η Apple θα χρησιμοποιήσει το cloud για να επεξεργάζεται τη τεχνητή νοημοσύνη, ενώ εξετάζει ένα απομακρυσμένο κέντρο εντολών που θα μπορούσε να βοηθήσει τους οδηγούς να ελέγχουν τα αυτοκίνητα τους από μακριά σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Ενδέχεται επίσης να προσφέρει δικό της ασφαλιστικό πρόγραμμα σε εταιρείες.

Το αυτοκίνητο θα επιτρέπει στους οδηγούς να κάνουν πράγματα όπως να παρακολουθούν ταινίες ή να κάνουν άλλες εργασίες και όχι να οδηγούν, ενώ κινούνται σε αυτοκινητόδρομους. Το αυτοκίνητο θα ειδοποιεί τον οδηγό για το πότε θα μεταβαίνει σε χειροκίνητη λειτουργία στους δρόμους των πόλεων ή σε κακές καιρικές συνθήκες.

O τεχνολογικός κολοσσός σχεδίαζε να κοστολογήσει το αυτοκίνητο πάνω από 120.000 δολάρια, αλλά πλέον η τιμή θα είναι κάτω από τα 100.000 δολάρια.