Το 2025 το αυτοκίνητο της Apple

Σχετικά άρθρα

Η Apple θα παρουσιάσει το ηλεκτρικό της αυτοκίνητο το 2025, που θα έχει και δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης. Τα τελευταία χρόνια, η Apple εξέταζε δύο πιθανές διόδους για την ανάπτυξη του αυτοκινήτου.

Αφενός κοιτούσε την ανάπτυξη ενός μοντέλου με περιορισμένες δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης, ιδίως στη λειτουργία πλοήγησης και επιτάχυνσης, έχοντας δηλαδή παρόμοια συστήματα με αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, όπως αυτά που έχουν εκατοντάδες μοντέλα σήμερα (ενεργό cruise control, σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας κτλ).

Αφετέρου, η Apple εξέταζε την ανάπτυξη ενός πλήρως αυτόνομου αυτοκινήτου, που δεν χρειάζεται καθόλου την παρέμβαση του οδηγού. Πλέον, η Apple εστιάζει στη δεύτερη εναλλακτική, με το αυτοκίνητό της να διαθέτει είτε τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4, είτε επιπέδου 5, όντας έτσι πλήρως αυτόνομο, μη διαθέτοντας τιμόνι και πεντάλ.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...