F1: Η Ford συνδέεται με τη Red Bull για πιθανή επιστροφή

Σχετικά άρθρα

Μετά την κατάρρευση των συνομιλιών μεταξύ της Red Bull και της Porsche, η γερμανική εταιρία φαίνεται να έχει αποσύρει το ενδιαφέρον της για την Formula 1. Εάν η Porsche ερχόταν σε συμφωνία με την Red Bull θα ήταν βέβαιη η ανταγωνιστικότητα της ομάδας, άρα και η επιτυχία της, κάτι που δεν είναι βέβαιο πως θα συμβεί με άλλες ομάδες, όπως τις McLaren και Williams, δύο εναλλακτικές που οι φήμες ήθελαν να εξετάζει η Porsche.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η Porsche που θέλει να μπει στο θαυμαστό κόσμο του κορυφαίου μηχανοκίνητου αθλήματος, καθώς εντείνονται οι φήμες ότι η Ford εξετάζει σοβαρά να επιστρέψει στην F1.

H αμερικάνικη εταιρία φέρεται να συνδέεται με τη Red Bull, καθώς δεν της περνά απαρατήρητη η ανάπτυξη του σπορ στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάτι που θεωρείται ότι την οδήγησε στην αξιολόγηση των επιλογών της.

Και ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει προθυμία να εμπλακεί στη χρηματοδότηση μιας ομάδας ή στην παραγωγή του δικού της power unit, πηγές προτείνουν ότι μια λεωφόρος που εξερευνάται είναι η σύνδεση με την αυστριακή ομάδα.

Η Red Bull έχει δεσμευτεί να κατασκευάζει τα δικά της power units από το 2026 στις νέες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Red Bull Powertrains, με την τρέχουσα συνεργασία της με τη Honda να διαρκεί μέχρι το τέλος του 2025.

Η αυστριακή ομάδα, όμως, έχει καταστήσει σαφές ότι είναι ανοιχτή σε εταιρίες που μπορεί να θέλουν να συνδεθούν με αυτά, είτε μέσω κάποιας τεχνικής βοήθειας, είτε τα power units της να φέρουν τα λογότυπα της εκάστοτε εταιρίας.

Όσες ομάδες θέλουν να συμμετάσχουν στη σεζόν της Formula 1 του 2027 έχουν διορία να το δηλώσουν έως τις 30 Ιουνίου του 2023. Η Ford συμμετείχε για τελευταία φορά επίσημα στην F1 με την Jaguar από το 2000 έως το 2004, αλλά η ομάδα δεν πέτυχε ποτέ κάτι αξιοσημείωτο. Έκτοτε αποχώρησε, πουλώντας την ομάδα στη Red Bull, η οποία συνέχισε με πολλές επιτυχίες σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η Ford είχε τοποθετήσει τα λογότυπα της στους κινητήρες της Cosworth, που έφεραν τα μονοθέσια της Jordan το 2003 και το 2004, ως μέρος μιας ξεχωριστής συμφωνίας για την εργοστασιακή της προσπάθεια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...