Μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες εκθέσεις αυτοκινήτων της Κίνας, η Auto Guangzhou, είχε αρχικά ανακοινωθεί ότι θα πραγματοποιηθεί από 18 έως 27 Νοεμβρίου. Ωστόσο, αναβλήθηκε και άνοιξε σήμερα τις πύλες της και οι επισκέπτες της μπορούν να δουν από κοντά τα τελευταία νέα για την αυτοκίνηση μέχρι τις 8 Ιανουαρίου του 2023.

Η σημερινή ημέρα, όμως, ήταν αρκετά “εκρηκτική” καθώς πήρε φωτιά ένα concept της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας IAT Automobile. Το αυτοκίνητο είναι ένα μικρό, ατομικό όχημα κινητικότητας, με τη φωτιά να παίρνει γρήγορα έκταση, ενώ πυκνός καπνός και φλόγες έφτασαν μέχρι την οροφή του εκθεσιακού κέντρου. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς, αλλά το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς από τις φλόγες.

Η IAT Automobile έδωσε στη δημοσιότητα μια ανακοίνωση, λέγοντας:

Κατά την κατασκευή του περιπτέρου μας στην έκθεση αυτοκινήτου, ο χώρος εργασίας έπιασε κατά λάθος φωτιά για άγνωστους λόγους. Οι φλόγες έχουν πλέον σβήσει και κανείς δεν τραυματίστηκε. Διερευνούμε ενεργά τα αίτια του ατυχήματος και θα δοθεί επίσημη δήλωση όταν διαπιστωθεί η αιτία.

Η IAT Automobile είναι μια εταιρεία έρευνας και ανάπτυξης με έδρα την Κίνα που εργάζεται σε μεγάλο βαθμό ως προμηθευτής σε άλλους μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Ιδρύθηκε το 2007 και έχει ήδη εδραιωθεί σε πολλούς τομείς ανάπτυξης της αυτοκινητοβιομηχανίας, από τον σχεδιασμό έως τις τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού.