Οι διοργανωτές του κινεζικού GP στοχεύουν στην επιστροφή του αγώνα στο καλεντάρι του 2023, καθώς η κυβέρνηση της χώρας έχει χαλαρώσει κατά πολύ τους περιορισμούς για την Covid-19.

Στα τέλη του περασμένου έτους, οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν πως από τις 8 του Γενάρη δεν θα απαιτείται πλέον καραντίνα για τους ταξιδιώτες που έρχονται στη χώρα. Από τότε οι ταξιδιώτες θα χρειάζεται να έχουν μόνο αρνητικό τεστ (των τελευταίων 48 ωρών) για να μπουν στην Κίνα.

Να θυμίσω πως στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη η Formula 1 είχε ανακοινώσει πως μετά από συνομιλίες με τον διοργανωτή και τις αρμόδιες αρχές, το Grand Prix της Κίνας του 2023 δεν θα πραγματοποιηθεί.

Με τα δεδομένα όμως να έχουν πλέον αλλάξει, είναι πολύ πιθανό το GP στη Κίνα να πραγματοποιηθεί στην αρχική του ημερομηνία, το τριήμερο 14-16 Απριλίου 2023.

Η Κίνα είναι η τελευταία μεγάλη οικονομία του κόσμου που συνέχιζε να επιβάλει καραντίνα στους νεοαφιχθέντες στη χώρα, έστω και αν τους τελευταίους μήνες το διάστημα απομόνωσης είχε μειωθεί. Σήμερα οι ταξιδιώτες υποχρεώνονται να μείνουν για 5 ημέρες σε ξενοδοχείο και ακολουθούν άλλες 3 ημέρες παρακολούθησης στο σπίτι. Μέχρι τον Ιούνιο η καραντίνα ανερχόταν σε 10 ημέρες και παλαιότερα έφτανε τις 21.