Ford και LG θα κατασκευάσουν εργοστάσιο μπαταριών στην Τουρκία

Σχετικά άρθρα

Η Ford θα συνεργαστεί με την LG Energy Solution για την από κοινού κατασκευή ενός νέου εργοστασίου μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα στη Τουρκία, εγκαταλείποντας την αντίστοιχη συμφωνία της με την SK On, την μονάδα μπαταριών της SK Innovation.

Οι δύο πλευρές θα υπογράψουν μνημόνιο κατανόησης μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με την Μπλε Οβάλ εταιρία να συνεχίζει να συνεργάζεται με την SK On σε άλλα έργα, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής δύο εργοστασίων στις ΗΠΑ και της αύξησης της παραγωγικής ικανότητας στο εργοστάσιο τους στην Ουγγαρία, στο πλαίσιο του στόχου να παράγει 2 εκατ. ηλεκτρικά οχήματα ετησίως μέχρι το τέλος του 2026.

Το εργοστάσιο μπαταριών στη Τουρκία σχεδιάζεται να βρίσκεται κοντά στην τουρκική πρωτεύουσα, την Άγκυρα, και θα είναι μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη και τη Τουρκία.

Το εργοστάσιο στη Τουρκία αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του 2025 και να έχει ετήσια δυναμικότητα 30 έως 45 GWh. Η SK κατασκευάζει μπαταρίες για το ηλεκτρικό F-150 Lightning που παράγεται στο Μίσιγκαν, ενώ η LG προμηθεύει τις μπαταρίες που τροφοδοτούν τη Mustang Mach-E που κατασκευάζεται στο Μεξικό. Η Ford επιδιώκει επίσης να δημιουργήσει εργοστάσιο μπαταριών στις ΗΠΑ με την κινεζική CATL (Contemporary Amperex Technology).

Η Ford θα κατασκευάσει το νέο Transit Custom για την ευρωπαϊκή αγορά στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων των πλήρως ηλεκτρικών και υβριδικών παραλλαγών του, μαζί με την έκδοση με κινητήρα πετρελαίου.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford: Η Mustang έγινε 60 ετών και teasάρει την RTR

Την περασμένη Τετάρτη η Ford γιόρτασε τα 60α γενέθλια της Mustang και στο περιθώριο μιας εκδήλωσης που έγινε στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας, η...

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Η Mustang Mach-E ηλεκτρίζει το stage της Ford στο Golden Hall

Γιορτάζοντας και στην Ελλάδα την επέτειο των 60 χρόνων Ford Mustang, του πιο εμβληματικού σπορ μοντέλου της παγκόσμιας σκηνής, η αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang...