Η Ford θα συνεργαστεί με την LG Energy Solution για την από κοινού κατασκευή ενός νέου εργοστασίου μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα στη Τουρκία, εγκαταλείποντας την αντίστοιχη συμφωνία της με την SK On, την μονάδα μπαταριών της SK Innovation.

Οι δύο πλευρές θα υπογράψουν μνημόνιο κατανόησης μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με την Μπλε Οβάλ εταιρία να συνεχίζει να συνεργάζεται με την SK On σε άλλα έργα, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής δύο εργοστασίων στις ΗΠΑ και της αύξησης της παραγωγικής ικανότητας στο εργοστάσιο τους στην Ουγγαρία, στο πλαίσιο του στόχου να παράγει 2 εκατ. ηλεκτρικά οχήματα ετησίως μέχρι το τέλος του 2026.

Το εργοστάσιο μπαταριών στη Τουρκία σχεδιάζεται να βρίσκεται κοντά στην τουρκική πρωτεύουσα, την Άγκυρα, και θα είναι μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη και τη Τουρκία.

Το εργοστάσιο στη Τουρκία αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του 2025 και να έχει ετήσια δυναμικότητα 30 έως 45 GWh. Η SK κατασκευάζει μπαταρίες για το ηλεκτρικό F-150 Lightning που παράγεται στο Μίσιγκαν, ενώ η LG προμηθεύει τις μπαταρίες που τροφοδοτούν τη Mustang Mach-E που κατασκευάζεται στο Μεξικό. Η Ford επιδιώκει επίσης να δημιουργήσει εργοστάσιο μπαταριών στις ΗΠΑ με την κινεζική CATL (Contemporary Amperex Technology).

Η Ford θα κατασκευάσει το νέο Transit Custom για την ευρωπαϊκή αγορά στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων των πλήρως ηλεκτρικών και υβριδικών παραλλαγών του, μαζί με την έκδοση με κινητήρα πετρελαίου.