H Tesla δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην μεγάλη ζήτηση του Model Y μετά τη μείωση των τιμών

Σχετικά άρθρα

Η Tesla γίνεται θύμα της δικής της επιτυχίας, καθώς μετά τις μειώσεις των τιμών των μοντέλων της, το εργοστάσιο της στο Βερολίνο της Γερμανίας δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στην αυξημένη ζήτηση.

Οι μειώσεις έφτασαν έως και 17% στην Ευρώπη, και σαν αποτέλεσμα οι χρόνοι παράδοσης αυξήθηκαν. Πιο συγκεκριμένα, ο χρόνος παράδοσης για την βασική έκδοση του Model Y έχει μετακινηθεί από τον Ιανουάριο, σε Φεβρουάριο-Μάρτιο.

Ο Joerg Steinbach, υπουργός οικονομίας του κρατιδίου Βραδεμβούργου στο οποίο βρίσκεται το εργοστάσιο, δήλωσε ότι η αμερικάνικη εταιρία θα πρέπει να αυξήσει την παραγωγή για να μειωθεί ο χρόνος αναμονής των πελατών.

Επιπλέον, ο Steinbach δήλωσε από το βήμα που διοργάνωσε το γερμανικό σωματείο IG Metall σχετικά με τις βιομηχανικές προοπτικές για την ανατολική Γερμανία, ότι η Tesla προσλάμβανε 200 έως 300 άτομα την εβδομάδα, ακόμη και όταν άλλες εταιρείες στην περιοχή πάλευαν να βρουν εργαζόμενους.

Σήμερα, το εργατικό δυναμικό της αμερικάνικης εταιρίας ανέρχεται σε περίπου 9.000 άτομα. Από το εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο έβγαιναν 3.000 αυτοκίνητα ανά εβδομάδα στα τέλη Δεκεμβρίου, περισσότερο από δύο μήνες αργότερα από ότι ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Στις σχετικές ειδήσεις, η Tesla έχει δεχτεί πάνω από 2.000.000 παραγγελίες για το Cybertruck και ένας επενδυτής της Tesla αναμένει ότι μέσα στο 2023 θα κατασκευαστούν 10.000 pickups.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα