Η Peugeot θέλει να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Σχετικά άρθρα

Η Peugeot θέλει από το 2030 και έπειτα να προσφέρει μονάχα ηλεκτρικά μοντέλα στην Ευρώπη και η γαλλική εταιρία θέλει να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής των ηλεκτρικών στα 20-25 χρόνια, με τους ιδιοκτήτες τους να έχουν την δυνατότητα να τα αναβαθμίζουν αλλά και να ανανεώνουν την εμφάνιση και το εσωτερικό τους.

Η Peugeot λέει πως η διάρκεια ζωής ενός αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης είναι 15 χρόνια και οι σχεδιαστές της σκέφτηκαν νέους τρόπους αναβάθμισης των ηλεκτρικών της μοντέλων καθ’όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους. Συγκεκριμένα, η Peugeot πιστεύει πως ένα ηλεκτρικό της μοντέλο θα μπορούσε να ανανεώνεται κάθε φορά που πωλείται ως μεταχειρισμένο, με τον ιδιοκτήτη να μπορεί να αλλάζει τα καθίσματα, το τιμόνι και την διακόσμηση, έτσι ώστε να γίνει πιο ελκυστικό, προσφέροντας εφάμιλλη εμπειρία με αυτή ενός νέου μοντέλου.

Σε συνδυασμό με τις over-the-air αναβαθμίσεις του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, τον κρυφό φωτισμό και τις αναβαθμίσεις των συστημάτων συνδεσιμότητας και ασφάλειας, η Peugeot χαρακτήρισε την διαδικασία όπως είναι η ετήσια ενημέρωση του iOS στα iPhone.

Ο Mathias Hossann, Design Director της Peugeot είπε:

Φανταστείτε να μην υπάρχουν άλλα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, αλλά ένα φρέσκο ​​και εξατομικευμένο αυτοκίνητο που μπορείτε να ενημερώσετε ή να αναβαθμίσετε ανά πάσα στιγμή, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Ένα πάντα ενημερωμένο προϊόν που διατηρεί την αξία του καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του.

Διάβασε επίσης

BMW: Αγοράστε λιγότερα καινούργια αυτοκίνητα και κρατήστε για περισσότερο τα παλιά σας

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέο Peugeot 5008

Η Peugeot παρουσίασε σήμερα τη νέα γενιά του 5008. Το αυτοκίνητο βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Medium, την ίδια που φέρει το νέο 3008 και...