Ο Vasseur εξετάζει αλλαγές στο τμήμα στρατηγικής, ενώ λέει πως δεν υπάρχει Νο1 πιλότος

Σχετικά άρθρα

Στην αρχή της περσινής σεζόν η Ferrari έδειχνε ικανή να παλέψει για το πρωτάθλημα, αλλά μια σειρά από λάθη στρατηγικής και αρκετά προβλήματα αξιοπιστίας, δεν της επέτρεψαν να δώσει τη μάχη με τη Red Bull, η οποία κέρδισε επάξια και τα δύο πρωταθλήματα, με την RB18 να κυριαρχεί.

Ο νέος επικεφαλής της Scuderia, o Fred Vasseur, έχει μεγάλες προσδοκίες για τη πρώτη του σεζόν στο Μαρανέλο, στοχεύοντας στη κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Vasseur στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε είπε πως δεν σχεδιάζει να απολύσει ολόκληρο το τμήμα στρατηγικής και να προσλάβει νέους ανθρώπους, αλλά θέλει να καταλάβει τι πήγε λάθος σε κάθε περσινή λανθασμένη στρατηγική και στη συνέχεια να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της Ferrari κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων των αγώνων. Όπως είπε:

Όταν μιλάς για στρατηγική ή αεροδυναμική ή άλλο θέμα, πρέπει να αποφύγεις να εστιάζεις απλώς στην κορυφή της πυραμίδας. Πολύ συχνά, όταν μιλάτε για στρατηγική, είναι πολύ περισσότερο θέμα οργάνωσης παρά απλώς ο τύπος που βρίσκεται στο pit wall.

Προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς έχει συμβεί σε κάθε λάθος, τι συνέβη πέρυσι και θα προσπαθήσω να μάθω αν είναι θέμα απόφασης, θέμα οργάνωσης ή επικοινωνίας.

Πολύ συχνά στο pit wall, το μεγαλύτερο ζήτημα είναι περισσότερο η επικοινωνία και ο αριθμός των ατόμων που εμπλέκονται, παρά τα άτομα, Αν βάλεις πάρα πολλούς ανθρώπους να συζητούν για τα ίδια πράγματα, όταν θα έχεις το αποτέλεσμα της συζήτησης, το μονοθέσιο θα είναι στον επόμενο γύρο.

Απλώς πρέπει να έχεις μια σαφή ροή συζήτησης και σαφή ροή επικοινωνίας μεταξύ των σωστών ανθρώπων στη σωστή θέση. Αλλά είναι ένα έργο σε εξέλιξη.

Θα ήταν αλαζονικό από την πλευρά μου να προχωρήσω σε αλλαγές στα μέλη της ομάδας μετά από δύο εβδομάδες που βρίσκομαι σε αυτή. Έχουμε συζητήσεις για να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πώς θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε το σύστημα, ποια θα μπορούσε να είναι η αδυναμία του συστήματος και να προσπαθήσουμε να κάνουμε καλύτερη δουλειά.

Είναι περισσότερο μια συνεχής βελτίωση παρά ένα μεγάλο βήμα ή μεγάλες αλλαγές που από την άποψή μου δεν θα είχαν νόημα. Εμπιστεύομαι τα παιδιά στη θέση τους και θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο για αυτούς, για να τους βάλω στην καλύτερη κατάσταση για να κάνουν τη δουλειά τους. Μετά από μερικές εβδομάδες ή μήνες μπορεί να αναλάβω δράση, αν δεν δουλεύει η ομάδα, αλλά τους εμπιστεύομαι.

Δεν υπάρχει Νο1 ή No2 οδηγός

Ο Vasseur διατηρεί την ίδια στρατηγική με τον Mattia Binotto, αφού είπε πως η Ferrari δεν έχει πρώτο ή δεύτερο οδηγό, με τους Charles Leclerc και Carlos Sainz να ξεκινούν το πρωτάθλημα από την ίδια θέση, αλλά αν κάποιος από τους δύο αποκτήσει το προβάδισμα μέσα στη σεζόν, τότε η Ferrari, εάν χρειαστεί, θα παρέμβει με εντολές.

Έχουμε δύο πολύ καλούς οδηγούς και οι δύο μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους. Θα έχουμε τη δυνατότητα να τους παρέχουμε ακριβώς το ίδιο αυτοκίνητο και την ίδια δομή και την ίδια υποστήριξη. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι πως ο στόχος είναι να κερδίσουμε με τη Ferrari για τη Ferrari.

Δεν θα υπάρχει Νο1 ή No2. Αλλά αν σε ένα στάδιο πρέπει να αναλάβουμε δράση, θα αναλάβω δράση. Δεν έχει σημασία αν είναι για τον έναν ή για τον άλλον, αλλά αν σε μια φάση της σεζόν πρέπει να κάνω κάτι, θα το κάνω.

Το νέο συμβόλαιο Leclerc δεν αποτελεί προτεραιότητα

Τόσο ο Leclerc, όσο και ο Sainz έχουν συμβόλαιο με τη Ferrari μέχρι το τέλος της σεζόν του 2024, με τον Vasseur να ξεκαθαρίζει πως δεν είναι στα άμεσα σχέδια της Ferrari και δεν αποτελεί προτεραιότητα η ανανέωση του συμβολαίου του Leclerc, αφού αυτό λήγει τον επόμενο χρόνο.

Δεν θέλω να βάλω αυτό το θέμα στο τραπέζι σήμερα, νομίζω ότι δεν θα ήταν καλός τρόπος για να ξεκινήσει η συνεργασία. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο αθλητικό κομμάτι για να πάρουμε αποτελέσματα. Και είναι σαν τον γάμο, αν και οι δύο πλευρές του τραπεζιού είναι ευχαριστημένες με την κατάσταση, θα συνεχίσουμε.

Αλλά νομίζω ότι δεν είναι η προτεραιότητα σήμερα. Έχουμε μια καλή σχέση. Και θα έχουμε χρόνο να συζητήσουμε για αυτό. Νομίζω ότι το μόνο θέμα σήμερα είναι πως πρέπει να επικεντρωθούμε στην καθαρή απόδοση και να έχουμε αποτελέσματα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στην Alpine o David Sanchez

Η Alpine ανακοίνωσε σήμερα πως ο David Sanchez έγινε ο νέος εκτελεστικός τεχνικός διευθυντής της ομάδας, σηματοδοτώντας την επιστροφή του Γάλλου μηχανικού στο Enstone. Η...