Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ο Sebastian Vettel συμμετείχε στο Race of Champions, το οποίο διεξήχθη για δεύτερη συνεχή χρονιά στο χιονισμένο και παγωμένο Pite Havsbad της Σουηδίας.

Σε συνέντευξη του, ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 (2010-2013) εξήρε τις ικανότητες των οδηγών του WRC, και ότι τόσο το πρωτάθλημα όσο και οι πρωταγωνιστές του δεν παίρνουν την προβολή που τους αξίζει.

Πιο συγκεκριμένα, ο Vettel τόνισε ότι -δεδομένων των συνθηκών- οι οδηγοί rally που συμμετείχαν στην φετινή διοργάνωση είχαν πλεονέκτημα, αυτών, σε σχέση με αυτούς των αγώνων πίστας, λέγοντας:

Τρέφω τεράστιο θαυμασμό προς τους οδηγούς Rally. Θεωρώ πως πρόκειται για μια τρομερή ικανότητα. Πρόκειται για μια γεύση του πώς είναι να τρέχεις σε Rally (το Race of Champions), αλλά νιώθω πως εγώ έχω ως όπλα μου ερχόμενος εδώ ένα κατσαβίδι και ένα σφυρί, ενώ οι οδηγοί του Rally έχουν ένα ολόκληρο σετ εργαλείων, πάσης φύσεως, για να ανταπεξέλθουν.

Ναι λοιπόν, πιστεύω πως είναι ένα εξαιρετικό άθλημα. Υπάρχει και το αγωνιστικό σκέλος αλλά και η ικανότητα, διαφέρουν όμως κατά πολλούς τρόπους. Τα Rally είναι ένα εξαιρετικό άθλημα. Θεωρώ πως οι οδηγοί είναι πολύ καλοί. Δεν παίρνουν τη δημοσιότητα που τους αξίζει. Η F1, είναι πολύ δημοφιλής, οι αγώνες rally επίσης είναι δημοφιλείς, ωστόσο κυρίως στις βόρειες χώρες. Αξίζει όμως να κερδίσουν σε δημοφιλία και στον υπόλοιπο κόσμο επειδή πρόκειται για μια απίστευτη ικανότητα. Οι αρχές του επίσης είναι πολύ διαφορετικές ως σπορ.

Συνεχίζοντας, ο Γερμανός ρωτήθηκε -φυσικά- αν θα έβλεπε τον εαυτό του να τρέχει σε αγώνα rally, αναφέροντας:

Θα απαιτούσε πολύ δουλειά αλλά ίσως το δοκιμάσω κάποια στιγμή αν αρχίσει να μου τραβά περισσότερο το ενδιαφέρον, θα ήταν μία μεγάλη πρόκληση.

Κλείνοντας, ο Vettel έδειξε το θαυμασμό του στους αγώνες του WRC και κρατιέται ενήμερος για τις εξελίξεις του κάθε αγώνα, τονίζοντας:

Ναι, πάντα βλέπω λιγάκι. Όχι κάθε ειδική ξεχωριστά, άλλα συνήθως τα Rally στο σύνολο. Υπάρχουν πολλά νέα ανερχόμενα παιδιά. Θυμάμαι τις μέρες αυτές όπου ο Peter (Solberg) έτρεχε και κέρδιζε. Δεν είναι ότι μεγάλωσα με τα rally, αλλά κάπως πάντα τα παρακολουθούσα και απλά θαύμαζα το πόσο γρήγορα μπορείς να πας χωρίς κερμπ και όρια πίστας, ανεξαρτήτως τί υπήρχε δίπλα σου στο δρόμο. Όποιο και να ήταν το τερέν, όποιες κι αν ήταν οι συνθήκες. Ναι, τεράστια χαρά.