Η Maserati θα κατασκευάσει one-off και περιορισμένης παραγωγής αυτοκίνητα

Σχετικά άρθρα

Η Maserati δεν θα πει όχι στους πελάτες της εκείνους που είναι διατεθειμένοι να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για να αποκτήσουν ένα μοναδικό αυτοκίνητο με σήμα την τρίαινα.

Αυτό έκανε γνωστό σε πρόσφατη συνέντευξη του ο επικεφαλής μηχανικός της Maserati, λέγοντας πως οι πλούσιοι αγοραστές θα μπορούν να ζητήσουν από την ιταλική μάρκα να κατασκευάσει ένα one-off μοντέλο και η ιταλική εταιρία να του το κατασκευάσει.

Παράλληλα, η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα τη Μόντενα είναι επίσης πρόθυμη να κυκλοφορήσει περιορισμένης παραγωγής μοντέλα, τα οποία και αυτά θα τα πουλά με αντίστοιχο τίμημα.

Το πρώτο από αυτά θα είναι το hypercar για χρήση μόνο εντός πίστας, το οποίο ονομάζει Project24 και θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή 62 αυτοκινήτων. Το ιταλικό track-day hypercar θα βασίζεται στην MC20, και πρακτικά αποτελεί τον πνευματικό διάδοχο της αγωνιστικής έκδοσης της MC12.

Όλα τα πάνελ του αμαξώματος θα είναι κατασκευασμένα από carbon, σε συνδυασμό με μερικά εξαρτήματα από φυσικές ίνες. Η σύνδεση με το MC20 είναι εμφανής μόνο από το σχήμα των παραθύρων, καθώς ο συνολικός σχεδιασμός του Project24 είναι εντελώς διαφορετικός. Τα παράθυρα είναι κατασκευασμένα από Lexan για λόγους εξοικονόμησης βάρους, με το Project24 να ζυγίζει μόλις 1.250 κιλά.

Το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιεί το carbon monocoque πλαίσιο της MC20 και θα παίρνει κίνηση από τον 3.0-λιτρο V6 twin-turbo κινητήρα Nettuno. Αυτός διαθέτει ξηρό κάρτερ και αποδίδει 740 άλογα, όταν στην MC20 αποδίδει 630 άλογα, με την αναλογία κιλών ανά ίππο να είναι στο 1,69.

Η κίνηση θα μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω ενός εξατάχυτου σειριακού κιβωτίου ταχυτήτων, με αγωνιστικό συμπλέκτη και μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Από πλευράς ανάρτησης, υπάρχουν διπλά ψαλίδια σε όλα τα άκρα, με ειδικά ρυθμισμένα αμορτισέρ και αντιστρεπτικές ράβδους για χρήση στην πίστα. Για την πέδηση υπάρχουν κεραμικά φρένα της Brembo με αγωνιστικές δαγκάνες και ένα εξατομικευμένο σύστημα ψύξης φρένων.

Η Maserati δεν αποκάλυψε την τιμή του Project24 και είναι πολύ πιθανό οι 62 μονάδες να έχουν ήδη γίνει sold-out. Οι ιδιοκτήτες του ιταλικού hypercar θα αποκτήσουν πρόσβαση σε μια σειρά υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων εμπειριών και υποστήριξης για συγκεκριμένες πίστες.

ΠηγήTopgear.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Maserati GranCabrio Folgore

Την ηλεκτρική Folgore έκδοση της νέας GranCabrio παρουσίασε σήμερα η Maserati. Το αυτοκίνητο διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες με απόδοση 761 ίππων με 1.350 Nm ροπής,...