Το Ford Kuga PHEV το best-seller plug-in της Ευρώπης για 2η χρονιά

Σχετικά άρθρα

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Ford Kuga PHEV ήταν το best-seller plug-in υβριδικό μοντέλο στο σύνολο της Ευρωπαϊκής αγοράς, σημειώνοντας αύξηση των παραδόσεών του κατά 20% σε ετήσια βάση.

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης του Kuga Plug-In Hybrid έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ευελιξία στους πελάτες, με αμιγώς ηλεκτρική συνολική αυτονομία 57-67 χλμ βάσει του πρωτοκόλλου WLTP και κατανάλωση ενέργειας από 14,4-15,9 kWh/100 km κατά WLTP, το οποίο επιτρέπει πολλές μετακινήσεις με χρήση ηλεκτρικής ενέργειας.

Το μοντέλο ξεχωρίζει για την αδιαμφισβήτητα χαμηλή κατανάλωση του σε μεικτές συνθήκες οδήγησης, η οποία ανακοινώνεται στα μόλις 0,9 – 1,3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, ενώ μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 57-65 χιλιόμετρα (WLTP), με το νούμερο αυτό να αυξάνεται έως τα 89 χιλιόμετρα όταν κινείσαι εντός του αστικού ιστού.

Εκτός από οικονομία και επιδόσεις σε όλες τις συνθήκες, το Kuga Plug-in Hybrid προσφέρει ακόμα πιο διαισθητικά χαρακτηριστικά, όπως το FordPass Connect, το οποίο διατηρεί το αυτοκίνητο συνδεδεμένο και βοηθά στην καλύτερη διαχείρισή του μέσα από την εφαρμογή FordPass διαθέτοντας μία σειρά λειτουργιών που αναβαθμίζουν την οδηγική άνεση, όπως:

  • Απομακρυσμένη πρόσβαση με Κλείδωμα/Ξεκλείδωμα των θυρών
  • Εντοπιστής Οχήματος, που βοηθά τους ιδιοκτήτες να εντοπίζουν το αυτοκίνητό τους σε χώρους στάθμευσης πολυσύχναστων εμπορικών κέντρων
  • Απομακρυσμένος έλεγχος της κατάστασης του οχήματος, που περιλαμβάνει έλεγχο της στάθμης καυσίμου και του επιπέδου φόρτισης της μπαταρίας, την κατάσταση του συναγερμού, τις πιέσεις ελαστικών, τη διάρκεια ζωής του λιπαντικού κ.ά.
  • Έλεγχο επιπέδου φόρτισης, για παρακολούθηση της κατάστασης φόρτισης της μπαταρίας και της ηλεκτρικής αυτονομίας
  • Εντοπιστής σταθμού φόρτισης, που βοηθά τους πελάτες να εντοπίζουν και στη συνέχεια να καθοδηγηθούν σε περισσότερες από 125.000 τοποθεσίες του Δικτύου Φόρτισης σε 21 χώρες. Το σύστημα παρέχει χρήσιμες πληροφορίες, όπως ο τύπος του σταθμού φόρτισης (δημόσιος ή με περιορισμένη πρόσβαση) αλλά και της πρίζας σε αυτούς

Η Ford προσφέρει ένα άκρως δελεαστικό πακέτο για την απόκτηση του Kuga PHEV, με μοναδικά πλεονεκτήματα αγοράς, με προνομιακό ετήσιο ονομαστικό επιτόκιο 2,99% (πλέον εισφοράς 0,6% του Ν. 128/1975). Επιπλέον προσφέρει 3 χρόνια δωρεάν συντήρηση αλλά και 5 χρόνια εγγύηση Ford Protect ή 100.000 χλμ, όποιο έρθει πρώτο, κάνοντας την απόκτηση του πιο εύκολη και θελκτική από ποτέ. Η τιμή του Ford Kuga Plug-In Hybrid ξεκινά από τα 49.990 ευρώ (38.019 ευρώ προ φόρων και δασμών).

Η γκάμα του Kuga ενισχύθηκε πέρυσι με το Kuga ST-Line X Black Package, δίνοντας στους πελάτες τη δυνατότητα να προσθέσουν μοναδικά στοιχεία εξωτερικής σχεδίασης, όπως μαύρη οροφή, καλύμματα καθρεπτών, αεραγωγούς στο μπροστινό τμήμα και πίσω αεροτομή με μαύρο φινίρισμα, καθώς και αντίστοιχου χρώματος ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών.

Όλα τα μοντέλα Kuga μπορούν επίσης από πέρυσι να παραγγέλλονται με ειδικά αναπαυτικά καθίσματα για τον οδηγό και το συνοδηγό με την ονομασία Comfort Seat, τα οποία είναι ρυθμιζόμενα σε 18 κατευθύνσεις και εγκεκριμένα από τον κορυφαίο οργανισμό για την υγεία της σπονδυλικής στήλης Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR), – Καμπάνια για πιο υγιή πλάτη.

Η καρδιά του αυτοκινήτου είναι το plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης που συνδυάζει τον 2,5-λίτρων τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα, έναν ηλεκτροκινητήρα, μια γεννήτρια, καθώς και μια μπαταρία ιόντων λιθίου 14,4 kWh. Η συνδυαστική απόδοση του συνόλου ανέρχεται στους 225 ίππους, δύναμη αρκετή για να επιταχύνει το αυτοκίνητο από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 9,2 δευτερόλεπτα, με την τελική του ταχύτητα να αγγίζει τα 200 χλμ/ώρα. Το υβριδικό σύνολο συνδυάζεται με αυτόματο CVT κιβώτιο.

Με τις εκπομπές CO2 να ανέρχονται σε μόλις 21-29 γρ/χλμ, το Kuga PHEV είναι μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πρόταση ως εταιρικό όχημα, με τα PHEV να επωφελούνται από τις κρατικές φοροελαφρύνσεις που ισχύουν για όσα plug-in υβριδικά αυτοκίνητα κοστίζουν λιγότερο από 40.000 ευρώ προ φόρων και εκπέμπουν έως 50 γρ/χλμ CO2. Επιπλέον, το Ford Kuga PHEV δεν περιορίζονται από τα μέτρα του Δακτυλίου της Αθήνας, απολαμβάνοντας τα οφέλη των ηλεκτρικών με καθημερινή πρόσβαση εντός των ορίων του.

Η μπαταρία του αυτοκινήτου μπορεί να φορτίζεται είτε μέσω εξωτερικού φορτιστή, όπου με ηλεκτρική παροχή 230 volt ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 6 ώρες, είτε αυτόματα εν κινήσει μέσω της τεχνολογίας αναγεννητικής πέδησης που ανακτά την κινητική ενέργεια η οποία συνήθως χάνεται στο φρενάρισμα. Ακόμα και αν η μπαταρία αποφορτιστεί πλήρως, το Kuga Plug-In Hybrid προσφέρει καλύτερη κατανάλωση καυσίμου από βασικούς ανταγωνιστές, η οποία διαμορφώνεται στα 5,2-6,0 λίτρα/100 χλμ.

Ο οδηγός μπορεί να επιλέγει πότε και πώς να αξιοποιεί την ενέργεια της μπαταρίας χρησιμοποιώντας τα προφίλ EV Auto, EV Now, EV Later και EV Charge. Όταν η μπαταρία φτάνει στο κατώτερο επίπεδο φόρτισης, το Kuga αυτόματα επιστρέφει στο πρόγραμμα EV Auto συμπληρώνοντας την ισχύ του βενζινοκινητήρα με υποβοήθηση από τον ηλεκτροκινητήρα με χρήση της ανακτημένης ενέργειας για βελτιστοποιημένη οικονομία καυσίμου, ενώ επιλέγοντας το πρόγραμμα EV Later, εξοικονομεί την ενέργεια της μπαταρίας για μετέπειτα χρήση.

Το Kuga Plug-In Hybrid προσφέρει επίσης χαμηλότερο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας συγκριτικά με τους κυριότερους ανταγωνιστές της κατηγορίας του, με πιθανή εξοικονόμηση μεγαλύτερη των 1.800 ευρώ σε μία τυπική περίοδο τριών ετών ή 60.000 χιλιομέτρων, χάρη στη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και ενέργειας, το μειωμένο κόστος συντήρησης και την υψηλή αξία μεταπώλησης.

Η Ford Motor Ελλάς, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της δίνει τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να προγραμματίσουν ένα Test Drive με το Ford Kuga Plug-In Hybrid ηλεκτρονικά από την οθόνη του υπολογιστή, του tablet ή του smartphone τους στη διεύθυνση: https://www.ford.gr/request-a-test-drive?vehicleCode=00W

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...