Η Stellantis, μητρική εταιρία της Citroen ανακοίνωσε σήμερα πως από την 1η Μαρτίου ο Thierry Koskas θα γίνει ο διευθύνων σύμβουλος της Citroen, ενώ θα διατηρήσει και την θέση του διευθυντή πωλήσεων και μάρκετινγκ της Stellantis. Ο Koskas αντικαθιστά τον Vincent Cobee που η Stellantis ανακοίνωσε πως “αποχωρεί για να ακολουθήσει προσωπικά έργα εκτός της εταιρείας”.

Ο Thierry Koskas

Ο Carlos Tavares, διευθύνων σύμβουλος της Stellantis, δήλωσε:

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Thierry Koskas για να φέρει εις πέρας αυτές τις στρατηγικές και πολύτιμες αποστολές για την εταιρεία μας, ώστε η Stellantis να ηγηθεί του τρόπου που κινείται η αγορά, αναπτύσσοντας παράλληλα την εμβληματική μάρκα της Citroen. Η διπλή ευθύνη του Thierry είναι μέρος μιας λογικής πολλαπλής λειτουργικότητας, όπως συμβαίνει ήδη με άλλα κορυφαία στελέχη εντός της ηγετικής ομάδας της Stellantis.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Vincent Cobee που έβαλε τη θέση της Citroen στο χαρτοφυλάκιο της Stellantis και του εύχομαι τα καλύτερα στις μελλοντικές του προσπάθειες

Ο Cobee ήταν CEO της Citroen από τον Ιανουάριο του 2020. Πήγε στη Citroen μετά από μια μακρά καριέρα στη Nissan , όπου ηγήθηκε της αναμορφωμένης προσπάθειας της Datsun το 2010, που τελικά απέτυχε. Πριν από τη Citroen, ο Cobee ήταν εκτελεστικός διευθυντής στη Mitsubishi.

Ο Vincent Cobee

Ο Koskas εντάχθηκε στο Group Peugeot το 2019 για να επιβλέπει τις πωλήσεις για τις πολυάριθμες μάρκες υπό την ομπρέλα της Peugeot, συμπεριλαμβανομένης της Citroen. Η προηγούμενη καριέρα του στην αυτοκινητοβιομηχανία περιελάμβανε μακροχρόνιες θητείες στην Renault.