Η Rolls-Royce σε συνεργασία με την Ολλανδή σχεδιάστρια μόδας Iris van Herpen, παρουσίασαν την μοναδική Phantom Syntopia. Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρία η συγκεκριμένη Phantom είναι η πιο περίπλοκή τεχνικά κατά παραγγελία Phantom που κατασκεύασε ποτέ.

Έχει δημιουργηθεί ακολουθώντας τη φιλοσοφία μόδας Haute Couture και βρισκόταν υπό ανάπτυξη και κατασκευή τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Το αυτοκίνητο πήρε το όνομά του από τη συλλογή της Iris van Herpen του 2018, η οποία εμπνεύστηκε από μοτίβα και σχήματα που βρίσκονται στη φύση.

Η Phantom Syntopia ακολουθεί την ίδια συνολική σχεδιαστική συνταγή, επικεντρωμένη στην ομορφιά της ρευστής κίνησης σε στερεά υλικά. Η Rolls-Royce ονομάζει αυτό το θέμα Weaving Water.

Για αυτήν την ειδική συνεργασία εμπνεύσθηκα από την ιδέα του Weaving Water και μετέτρεψα την αίσθηση του να είσαι σε κίνηση σε μια καθηλωτική εμπειρία ρευστότητας μέσα στο Phantom.

Ήθελα αυτό να γίνει μια εμπειρία αιχμής που κατακλύζεται από τις δυνάμεις της φύσης. Η ισχυρή κίνηση της Phantom είναι συνυφασμένη με τα μεταβαλλόμενα τρισδιάστατα κύματα μέσα στο αυτοκίνητο για να ενσαρκώσουν την εφευρετικότητα της φύσης,

εξηγεί η Iris van Herpen.

Αυτή τη προσέγγιση Weaving Water, τη βλέπει κάποιος όταν ανοίξει τις πόρτες του αυτοκινήτου και ρίξει μια ματιά στην οροφή, η οποία ήταν το πιο απαιτητικό τεχνικά στοιχείο της Phantom Syntopia για τους σχεδιαστές. Κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας ένα μόνο φύλλο δέρματος επιλεγμένο από πάνω από 1.000 δέρματα. Αυτά τα εντυπωσιακά ακριβή συμμετρικά κοψίματα έγιναν όλα στο χέρι και δίνουν στην οροφή μια τρισδιάστατη εμφάνιση σαν υγρό.

Μόνο για τη διαδικασία εφαρμογής αυτών των 162 πετάλων, η ομάδα της van Herpen χρειάστηκε σχεδόν 300 ώρες στο εργοστάσιο της Rolls-Royce στο Goodwood. Συνδυάζοντας όλες τις άλλες λειτουργίες σχεδιασμού, προετοιμασίας και κατασκευής, για τη κατασκευή της οροφής απαιτήθηκαν περίπου 700 συλλογικές ώρες εργασίας.

Τα πίσω καθίσματα είναι φινιρισμένα από μετάξι και τα μπροστά από δέρμα Magic Grey, και μια άλλη πολύ ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια της Phantom Syntopia είναι ο σχεδιασμός των τραπεζιών για πικνίκ που αντικατοπτρίζει το θέμα Weaving Water του καπό της Phantom.

Αυτό το μοναδικό φινίρισμα επιτεύχθηκε συνδυάζοντας πολλαπλές στρώσεις χρώματος και λάκας που περιέχουν διαφορετικές ποσότητες σωματιδίων γυαλιού. Η φόρμουλα τελειοποιήθηκε για τέσσερις μήνες από το Exterior Surface Center της Rolls-Royce προτού είναι έτοιμη να εφαρμοστεί στο αυτοκίνητο, με εννέα δοκιμαστικές εκδόσεις να έγιναν μέχρι να βρεθεί η ιδανική αναλογία σωματιδίων γυαλιού.

Ο ιδιοκτήτης της Rolls-Royce Phantom Syntopia θα την παραλάβει τον Μάιο και θα πάρει επίσης και ένα μοναδικό ένδυμα σχεδιασμένο από την Iris van Herpen που θα διαθέτει τα ίδια υλικά και τεχνικές που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.