Ο επικεφαλής της Aston Martin, Mike Krack, δήλωσε πως η ομάδα έχει πολλά ακόμη να βελτιώσει, αφού παρά την τρίτη θέση του Fernando Alonso στο GP του Μπαχρέιν, ο Ισπανός τερμάτισε 38 δευτερόλεπτα πίσω από τον Max Verstappen.

Νομίζω ότι η διαφορά είναι ακόμα σημαντική. Δεν ξέρουμε πόση διαχείριση έπρεπε να κάνει και έκανε η Red Bull. Νομίζω ότι ήταν πολύ άνετο για αυτούς να βάλουν τα υποχρεωτικά ελαστικά και να φτάσουν έως το τέλος του αγώνα.

Έτσι νομίζω ότι έχουμε τώρα ένα καλό αποτέλεσμα, έχουμε βελτιώσει το μονοθέσιό μας. Αλλά παλεύουμε εδώ με ομάδες που έχουν συνηθίσει να μάχονται στο μπροστινό μέρος του grid, είναι πολύ συνηθισμένες στην ανάπτυξη υψηλής έντασης. Επομένως, νομίζω ότι ας είμαστε ταπεινοί και ας δούμε πώς θα συνεχίσει,

είπε ο Krack, που στην ερώτηση κατά πόσο ομάδα του μπορεί να στοχεύει σε τακτικά βάθρα, πρόσθεσε:

Δεν πρέπει να χάνουμε το έδαφος κάτω από τα πόδια μας και να ονειρευόμαστε αμέσως τα βάθρα. Ξέραμε ότι δεν ήμασταν κακοί. Ξέραμε ότι είχαμε έναν δυνατό ρυθμό αγώνα. Αλλά τόσα πράγματα θα μπορούσαν να πάνε στραβά. Και μετά από δύο γύρους δεν ονειρευόμουν το βάθρο, για να είμαι πολύ ειλικρινής μαζί σας.

Πρέπει λοιπόν να δεις πώς εξελίσσεται ο αγώνας και να επικεντρωθείς στη δουλειά σου. Και είχαμε επίσης την εγκατάλειψη του Charles, την οποία δεν πρέπει να ξεχνάμε. Συνολικά, νομίζω ότι μπορείς να ονειρεύεσαι βάθρα. Αλλά δεν πρέπει να το πιστεύεις αυτό.

Ο Krack είπε ότι η ομάδα είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί πλήρως ένα πιο ανταγωνιστικό αυτοκίνητο, παρά την έλλειψη πρόσφατης εμπειρίας στο μπροστινό μέρος του grid.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, εδώ μιλάμε για την ομάδα Silverstone που είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα με πολλούς φανταστικούς ανθρώπους. Νομίζω ότι το είδαμε στο GP του Μπαχρέιν, με τη στρατηγική του αγώνα. Η ομάδα δεν παρασύρθηκε σταματώντας νωρίς, προσπαθώντας να κάνει undercut, αλλά τήρησε το πλάνο της.

Ερωτηθείς για το πού μπορεί να βελτιωθεί η AMR23, είπε:

Πρέπει να αναλύσουμε τα δεδομένα πρώτα. Ήταν ένα πολύ έντονο πρώτο Σαββατοκύριακο, τώρα έχουμε καλύτερες αναφορές από ό,τι πριν το Σαββατοκύριακο. Οπότε νομίζω ότι πρέπει να καθίσουμε και να αναλύσουμε σωστά τα δεδομένα. Πού είναι τα δυνατά μας σημεία;

Θέλαμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, δεν είπαμε ότι θέλουμε να νικήσουμε τη Red Bull. Ας κρατήσουμε τα πόδια μας στο έδαφος. Ας δουλέψουμε σκληρά, γιατί μπορεί στη Τζέντα να είμαστε τέταρτοι ή πέμπτοι ή έκτοι, όσον αφορά την κατάταξη της ομάδας.