Η Ford έδωσε μια ακόμη teaser φωτογραφία του νέου της ηλεκτρικού SUV για την Ευρωπαϊκή αγορά που θα βασίζεται στην MEB πλατφόρμα του Volkswagen ID.4, ενώ θα τοποθετηθεί κάτω από το Mustang Mach-E στη γκάμα της Ford.

Η παρουσίαση του θα γίνει στις 21 Μαρτίου, με το αυτοκίνητο να κατασκευάζεται στην Κολωνία, με την Ford να το χαρακτηρίζει ως μεσαίου μεγέθους crossover. Η αυτονομία του με μία φόρτιση θα είναι 500 χλμ., με το όνομα του παραμένει ακόμα άγνωστό.

Μετά την κυκλοφορία αυτού, θα ακολουθήσει ένα δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό επιβατικό αυτοκίνητο από την Ford, το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2024 και περιγράφεται ως ένα sport crossover, κάτι που ίσως υποδηλώνει ότι θα είναι μια coupe έκδοση του πρώτου μοντέλου, όπως το VW ID.5, προσανατολισμένο στην οδηγική ευχαρίστηση. Και αυτό θα βασίζεται στην MEB πλατφόρμα, με την Ford να θέλει να πουλήσει 1,2 εκατ. αυτοκίνητά που θα βασίζονται στη πλατφόρμα της VW.

Τέλος, το τρίτο μοντέλο της Ford θα είναι η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Puma, το οποίο θα παράγεται στην Κραϊόβα της Ρουμανίας και θα πωλείται από το 2024.

Σκοπός της Ford είναι να πουλά περισσότερα από 600.000 ηλεκτρικά οχήματα στην ήπειρο μας μέχρι το 2026, καθώς από το 2030 η γκάμα της θα αποτελείται αποκλειστικά από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.