Η ουαλική εταιρεία MST Cars ανακοίνωσε ότι αναπτύσσει μια ρέπλικα του αγωνιστικού MG Metro 6R4, το οποίο συμμετείχε στη κατηγορία του Group B του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι τη δεκαετία του 1980. Το νέο hot hatch διαθέτει carbon αμάξωμα, ενώ ο V6 κινητήρας του είναι τοποθετημένος στο κέντρο του αυτοκινήτου.

Η MST Cars συνεργάστηκε με τη Νεοζηλανδέζικη Innovate Composites για να κατασκευάσει το carbon αμάξωμα και τα μέρη που το συνθέτουν και οι φωτογραφίες ενός γυμνού κελύφους υποδηλώνουν ότι το σύγχρονο 6R4 θα μοιάζει ακριβώς με το αρχικό μοντέλο. Και αυτό γιατί φαίνεται να διατηρείται η μυώδης εμφάνιση, που χαρακτηρίζεται από μια εμπρός αεροτομή, τους τεράστιους θόλους των τροχών, τους μεγάλους αεραγωγούς που διοχετεύουν τον αέρα στο χώρο του κινητήρα και την πίσω αεροτομή οροφής.

Το αυθεντικό 6R4 κινούνταν από έναν ειδικά σχεδιασμένο 3,0-λίτρο V6 (εξ ου και το όνομα, έξι κύλινδροι, για αγώνες ράλι και τετρακίνητο). Αυτός ο κινητήρας δεν είναι πλέον διαθέσιμος, επομένως η MST Cars επέλεξε να τοποθετήσει έναν -επίσης- 3,0-λίτρο turbo V6 κινητήρα, που όμως προέρχεται από παλαιότερα μοντέλα της Audi, όπως το S4 (B8). H απόδοση του ανέρχεται σε περίπου 450 ίππους και θα κινεί όλους τους τροχούς, μέσω ενός σειριακού κιβωτίου έξι σχέσεων.

Η εταιρία θα δώσει περισσότερες πληροφορίες για το MST Cars 6R4 τους επόμενους μήνες. Η παραγωγή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2024, με την παραγωγή να περιορίζεται σε μόλις πέντε μονάδες για το πρώτο έτος.

Η τιμή του έχει οριστεί στις 295.000 λίρες Αγγλίας προ φόρων (περίπου 334.590 ευρώ με την τρέχουσα ισοτιμία). Οι αγοραστές θα μπορούν να παραγγείλουν το αυτοκίνητο σε μια έκδοση εστιασμένη στο δρόμο με μια σειρά από ανέσεις ή μια πιο σκληροπυρηνική για αγώνες, που θα ζυγίζει λιγότερο.