Ο Christian Horner λέει ότι είναι σημαντικό η Red Bull να εκμεταλλευτεί την κυριαρχία της στην αρχή της σεζόν, προβλέποντας πως οι ομάδες θα εξελιχθούν και θα μειώσουν τη διαφορά. Όπως είπε:

Είναι τόσο νωρίς στη σεζόν. Εννοώ, είναι ένα καλεντάρι 23 αγώνων, έχουμε κάνει δύο αγώνες στο Μπαχρέιν και την Τζέντα μέχρι στιγμής. Και οι πίστες διαφέρουν πάρα πολύ, είναι η Αυστραλία σε λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα και ελπίζουμε ότι μπορούμε να αντλήσουμε περισσότερες επιδόσεις από το αυτοκίνητο.

Οι κανονισμοί είναι ακόμα σχετικά νέοι. Είναι μόλις ο δεύτερος χρόνος αυτών των νέων κανονισμών. Αναμένω λοιπόν να δω τρομερή σύγκλιση κατά τη διάρκεια του έτους και το grid θα σφίξει. Έτσι πρέπει να κάνουμε διαφορά όσο ο ήλιος λάμπει αυτή τη στιγμή ενώ έχουμε ένα ανταγωνιστικό αυτοκίνητο και απλώς να συνεχίσουμε να προχωράμε στη σεζόν.

Ο Horner εξήγησε ότι ήταν κρίσιμο για την Red Bull να ξεκινήσει “δυνατά” τη σεζόν, δεδομένου του περιορισμένου χρόνου χρήση αεροδυναμικών δοκιμών λόγω της ποινής που δέχτηκε για την υπέρβαση του ανώτατου ορίου κόστους το 2021.

Ήταν τόσο κρίσιμο για εμάς να ξεκινήσουμε τη χρονιά ανταγωνιστικά. Η μείωση στις δοκιμές αεροδυναμικής εφαρμόζεται από τον περασμένο Οκτώβριο. Επομένως, δεν είχαμε την πολυτέλεια να χάσουμε τον στόχο με αυτόν τον περιορισμό, γιατί δεν θα μπορούσαμε ποτέ να καταφέρουμε να ξεφύγουμε από αυτό με αυτό το μειονέκτημα. Η ομάδα έκανε καταπληκτική δουλειά και η RB19 κάνει την καλύτερη αρχή σεζόν που είχαμε ποτέ.

Έχουμε κάνει μόνο δύο αγώνες, αλλά το να έχουμε κάνει και στους δύο το 1-2 και να είμαστε έναν βαθμό μακριά από τη μέγιστη βαθμολογία που θα μπορούσαμε να έχουμε, δεν νομίζω ότι θα μπορούσαμε ποτέ να ονειρευτούμε έτσι την έναρξη αυτής της σεζόν.