Η F1 θέλει να καταργήσει τα ελεύθερα δοκιμαστικά

Σχετικά άρθρα

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της F1, Stefano Domenicali πρότεινε την κατάργηση των ελεύθερων δοκιμαστικών επειδή δεν αρέσουν στο κοινό.

Σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα νούμερα τηλεθέασης, η F1 έχει τροποποιήσει τη μορφή του Σαββατοκύριακου των αγώνων από την αρχή του 2021 με την εισαγωγή των αγώνων σπριντ. Όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, υπήρχαν μόνο τρεις αγώνες σπριντ κατά τη διάρκεια της σεζόν, ενώ φέτος θα υπάρξουν έξι αγώνες σπριντ.

Ως μέρος της μορφής, οι κατατακτήριες διεξάγοντα το απόγευμα της Παρασκευής και καταργείται μια από τις τρεις ελεύθερες περιόδους δοκιμών, με τον αγώνα σπριντ να διεξάγεται το απόγευμα του Σαββάτου.

Η μορφή αυτή δέχτηκε ανάμεικτες κριτικές, με τους θαυμαστές να αμφισβητούν εάν ένας επιπλέον αγώνας προσθέτει πραγματικά ενθουσιασμό στο Σαββατοκύριακο, ωστόσο, η μείωση των ελεύθερων δοκιμαστικών είχε θετική απήχηση στο κοινό.

Ο Domenicali είπε:

Είμαι υποστηρικτής της ακύρωσης των ελεύθερων δοκιμαστικών, που είναι πολύ χρήσιμα για τους μηχανικούς, αλλά δεν αρέσουν στο κοινό.

Παρότι ο Domenicali δεν ανακοίνωσε κάτι περισσότερο, είναι απίθανο οι οδηγοί και οι ομάδες να συμφωνήσουν στη μείωση των ελεύθερων δοκιμαστικών, ειδικά όταν η F1 μειώνει κάθε χρόνο τον αριθμό των δοκιμών πριν από την έναρξη της σεζόν.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα