Επίσημο: Νέο Renault Espace

Σχετικά άρθρα

Το νέο Espace παρουσίασε σήμερα η Renault, με το μοντέλο πλέον να είναι ένα επταθέσιο SUV, αφήνοντας πίσω του τον minivan σχεδιασμό. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα Austral με μακρύ μεταξόνιο, έχοντας και μικρές αλλαγές σχεδιασμού.

Το μήκος του Espace είναι στα 4.722 χλστ., όντας 212 χλστ. μακρύτερο από το Austral, αλλά 140 χλστ. πιο κοντό από τον προκάτοχό του. Το ύψος του είναι 1.645 χλστ., το πλάτος του 1.843 χλστ. ενώ το μεταξόνιο του Espace αγγίζει τα 2.738 χλστ. Το γαλλικό D-SUV βασίζεται στην CMF-CD πλατφόρμα της Συμμαχίας Renault-Nissan, με τις διαστάσεις του να το καθιστούν μεγαλύτερο από τα Nissan X-Trail και Mitsubishi Outlander.

Ο χώρος αποσκευών στη πενταθέσια έκδοση ξεκινά από τα 581 λίτρα και φτάνει έως τα 1.818, ενώ στην επταθέσια έκδοση ξεκινά από τα 159 λίτρα και φτάνει έως τα 1.714 λίτρα. Στο εσωτερικό του υπάρχουν χώροι 39 λίτρων για μικροαντικείμενα.

Στο εσωτερικό, το νέο Espace διαθέτει τη μεγαλύτερη γυάλινη οροφή που έχει τοποθετηθεί μέχρι σήμερα σε αυτοκίνητο, αφού αυτή έχει μήκος 1,33 μέτρα και πλάτος 84 εκατοστών. Επίσης υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3″, οθόνη αφής 12″ και head-up display 9,3″.

Μηχανικά προσφέρεται μόνο με τον υβριδικό τρικύλινδρο 1.200άρη turbo κινητήρα. Ο κινητήρας βενζίνης αποδίδει 130 άλογα με 205 Nm ροπής, με τον ηλεκτροκινητήρα 70 ίππων και 205 Nm ροπής να αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 2 kWh (400V). Το σύνολο αποδίδει 200 άλογα με 205 Nm ροπής και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που στέλνει τη κίνηση στους μπροστά τροχούς. Υπάρχει και ένας δεύτερος ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 25 ίππων με 50 Nn ροπής που λειτουργεί ως γεννήτρια εκκίνησης και εκκινεί τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και αλλάζει τις ταχύτητες.

Η μικτή κατανάλωση ανακοινώνεται στα 4,6 λίτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 στα 104-111 γρ/χλμ. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 8,8 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 175 χλμ/ώρα.

Το αυτοκίνητο έχει πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, σύστημα τετραδιεύθυνσης που μειώνει τον κύκλο στροφής στα 10,4 μέτρα, όσο και το Clio (11,6 μέτρα χωρίς αυτό). Το σύστημα στρίβει τους πίσω τροχούς προς την αντίθετη κατεύθυνση από τους μπροστινούς τροχούς σε ταχύτητες έως και 50 χλμ/ώρα. Σε υψηλότερες ταχύτητες, οι πίσω τροχοί στρίβουν έως και μία μοίρα προς την ίδια κατεύθυνση με τους μπροστινούς για βελτιωμένη σταθερότητα στις υψηλές στροφές.

Η Renault θα αρχίσει να δέχεται παραγγελίες για το νέο Espace μέσα στην άνοιξη. Η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στη Παλένθια της Ισπανίας, εκεί όπου κατασκευάζεται και το Austral.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Renault Captur facelift

Την ανανεωμένη έκδοση του Captur παρουσίασε σήμερα η Renault, μιας και το μοντέλο μετά από 4,5 χρόνια που βρίσκεται στην αγορά χρειαζόταν μια ανανέωση...

Τέλος εποχής για το Renault Zoe. Νέο Clio το 2026

H Renault σταμάτησε επίσημα την παραγωγή του Zoe στις 30 Μαρτίου 2024 (αν και στην πραγματικότητα σταμάτησε πολύ πριν από τα Χριστούγεννα), με περίπου...