Η Renault έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει την έκτη γενιά του Espace στις 28 του μηνός, αλλά πριν λίγες ώρες διέρρευσαν μερικές φωτογραφίες που αποκαλύπτουν τον σχεδιασμό και τις διαστάσεις του μοντέλου.

Το Espace αποτέλεσε τον πρωτοπόρο στην κατηγορία των πολυμορφικών από το 1984, όταν και πρωτοπαρουσιάστηκε, αλλά στη νέα γενιά του θα μεταμορφωθεί σε SUV, ακολουθώντας τις επιθυμίες του αγοραστικού κοινού. Παρά το διαφορετικό στυλ αμαξώματος, η Renault αναφέρει ότι το Espace δεν θα χάσει τον χαρακτήρα του, καθώς περιγράφει τη νέα γενιά ως ένα μοντέλο για άνετα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων για έως και 7 επιβάτες.

Με την κατάργηση του Koleos, το Espace φαίνεται να παίρνει τη θέση του, καθώς από τις φωτογραφίες που διέρρευσαν είναι προφανές ότι η έκτη γενιά του μοντέλου θα αποτελεί μια μεγαλύτερη έκδοση του Austral.

Μέχρι τη μεσαία κολώνα, τα Austral και Espace φαίνονται ολόιδια στο σχεδιασμό τους, με τις διαφορές να εντοπίζονται από εκεί και πίσω, με το μοντέλο να έχει μακρύτερο πίσω πρόβολο και πιο κάθετο πίσω μέρος. Παρά τις διαφορές στο πίσω μέρος, τα πίσω φώτα LED, η ανάγλυφη πόρτα του χώρου αποσκευών και το κάτω μέρος του προφυλακτήρα μοιάζουν πολύ με το Austral, ενώ οι κάθετες σχισμές και το πιο όρθιο πίσω τζάμι είναι μοναδικά για το Espace.

Το μήκος του Espace είναι στα 4.720 χλστ., όντας 210 χλστ. μακρύτερο από το Austral, αλλά 140 χλστ. πιο κοντό από τον προκάτοχό του. Το ύψος του είναι 1.645 χλστ., το πλάτος του 1.830 χλστ. ενώ το μεταξόνιο του Espace αγγίζει τα 2.740 χλστ. Το γαλλικό D-SUV θα βασίζεται στην CMF-CD πλατφόρμα της Συμμαχίας Renault-Nissan, με τις διαστάσεις του να το καθιστούν μεγαλύτερο από τα Nissan X-Trail και Mitsubishi Outlander.

Με αυτόν τον τρόπο, η Renault δείχνει ότι ήθελε να προσφέρει ένα μοντέλο με όσο το δυνατόν μεγαλύτερες διαστάσεις για καλύτερη εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων. Στο εσωτερικό, το νέο Espace διαθέτει τη μεγαλύτερη γυάλινη οροφή που έχει τοποθετηθεί μέχρι σήμερα σε αυτοκίνητο, αφού αυτή έχει μήκος 1,33 μέτρα και πλάτος 84 εκατοστών. Επιπλέον, θα είναι διαθέσιμο σε 5θέσια και 7θέσια διάταξη, προσφέροντας μεγάλη άνεση για μακρινά ταξίδια και θα τοποθετείται ως η κορυφαία επιλογή στη γκάμα της Renault.